ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ιεράπετρα: Αυτό είναι το σπίτι που προσπάθησε να σώσει ο 73χρονος από τις φλόγες – Εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά (pics)

Ο 73χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο αλλά αναπνευστικά προβλήματα και παραμένει ακόμη διασωληνωμένος

Πάλεψε μόνος του με τις φλόγες για να σώσει το χωράφι και το σπίτι του… Ο λόγος για τον 73χρονο από τον Μαύρο Κόλυβο Ιεράπετρας, που κινδύνευσε να καεί ζωντανός δίνοντας μάχη με τη φωτιά. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει το κτίσμα και ο ίδιος βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την περιουσία του, αλλά από τη φωτιά έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ εισέπνευσε καπνούς και χρειάστηκε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου, και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω ανέμων και σε άλλους οικισμούς, κινητοποιώντας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής ακόμη και από την Αθήνα, αλλά και εναέρια μέσα, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Άφησε πίσω της τρεις τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και τον 73χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο αλλά αναπνευστικά προβλήματα και παραμένει ακόμη διασωληνωμένος.

πυρκαγιά Ιεράπετρα

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το neakriti.gr φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά, όπως και το πώς έγλειψαν οι φλόγες το σπίτι του 73χρονου που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει το βιος του.

πυρκαγιά Ιεράπετρα

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν δύο ακόμη τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της χθεσινής φωτιάς: Μία γυναίκα υπέστη κάταγμα στο χέρι, αλλά και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, έχοντας υποστεί διάστρεμμα.

πυρκαγιά Ιεράπετρα

 

πυρκαγιά Ιεράπετρα
πυρκαγιά Ιεράπετρα

 

πυρκαγιά Ιεράπετρα

 

 

πυρκαγιά Ιεράπετρα

 

πυρκαγιά Ιεράπετρα
πυρκαγιά Ιεράπετρα
πυρκαγιά Ιεράπετρα
πυρκαγιά Ιεράπετρα
πυρκαγιά Ιεράπετρα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button