ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

«Θα ξαναφτιάξουμε την πόλη, χωρίς SRF και LNG» (φωτό – βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Την ακλόνητη βεβαιότητα ότι το βράδυ της Κυριακής ο Βόλος θα γυρίσει σελίδα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη «Συμμαχία για τον Βόλο», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Παπαπέτρος, από το βήμα της σημερινής επιβλητικής σε όγκο και παλμό κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

«Η σημερινή συγκέντρωση σηματοδοτεί την αρχή της νίκη στην οποία όλοι από την αρχή είχαμε πιστέψει και η πίστη αυτή γίνεται τώρα βεβαιότητα», τόνισε ο κ. Παπαπέτρος εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων του κόσμου, και πρόσθεσε ότι οι δημοτικές εκλογές του Βόλου αφορούν όλη την Ελλάδα. «Στις 8 Οκτωβρίου οι Βολιώτες θα αποδείξουν ότι το σημερινό μοντέλο εξουσίας δεν αρμόζει σε καμία πόλη και κυρίως δεν αρμόζει στους ίδιους. Θα αποδείξουν ότι η λαϊκή βούληση δεν διαμορφώνεται με όρους θεάματος και τηλεθέασης, ούτε από τα αργυρώνητα ΜΜΕ, αλλά από τις ανάγκες και τη θέληση του ίδιου του λαού».

Ο κ. Παπαπέτρος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ένας πολιτισμένος προεκλογικός διάλογος με τους αντίπαλους συνδυασμούς, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν προτάσεις και επιχειρήματα, αποδίδοντας την ευθύνη στον απερχόμενο δήμαρχο ο οποίος αρχικά αγνόησε τη «Συμμαχία», στη συνέχεια πέρασε στους χλευασμούς και τις ύβρεις, για να την αποδεχθεί τελικά λίγο πριν τις εκλογές.

«Εμείς είμαστε αυτοί που θα ξαναφτιάξουμε την πόλη. Την πόλη που μας αξίζει, και όχι αυτή που παραλαμβάνουμε», διεμήνυσε στους Βολιώτες ο κ. Παπαπέτρος και πρόσθεσε: «Δεν ζητάμε την ψήφο σας επειδή ο σημερινός Δήμαρχος είναι υβριστής, γελοίος, κακός, ακατάλληλος και ανίκανος. Ούτε επειδή είναι επικίνδυνος. Δεν ζητάμε την ψήφο σας επειδή είμαστε οι λιγότερο κακοί. Ούτε για να διώξουμε τους άχρηστους. Τη ζητάμε, κοιτώντας σας στα μάτια, γιατί είμαστε οι καλύτεροι και είμαστε αυτοί που μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης της πόλης».


Αναφερόμενος στις ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο κ. Παπαπέτρος υπογράμμισε ότι οι άμεσες προτεραιότητες της «Συμμαχίας», όταν αναλάβει το «τιμόνι» του Δήμου Βόλου, θα εστιαστούν στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών της πόλης και στην επάνοδο στην κανονικότητα.

Ο Βόλος θα πίνει υψηλής ποιότητας νερό από τη βρύση

Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε όλος ο Δήμος θα έχει άμεσα νερό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, υψηλής ποιότητας νερό, και σύντομα ο Βόλος θα πίνει νερό από τη βρύση. Επίσης, θα ληφθούν άμεσα κοινωνικά μέτρα υποστήριξης όλων των συμπολιτών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν πληγεί απ’ τις καταστροφές, όπως :
Οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%, λειτουργία κοινωνικού ιατρείου, φαρμακείου και κάλυψη δαπανών συνταγογράφησης, παροχή υγειονομικής περίθαλψης, ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για όποιον το έχει ανάγκη, δίκτυο κέντρων εξυπηρέτησης δημότη σε κάθε γειτονιά, βελτίωση δημόσιων συγκοινωνιών, επίδομα δημότη 200-300 ευρώ σε οικογένειες δημοτών με βάση χαμηλά εισοδήματα, διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού και σίτισης, στέγαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες για όσους καταστράφηκαν ή έχουν ζημιές τα σπίτια τους, καθημερινή ενημέρωση με πλήρη διαφάνεια για την ποιότητα του νερού, έλεγχος ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων για την καταλληλότητα τους.


«Θα κάνουμε τον Βόλο μια βιώσιμη, ανθεκτική και έξυπνη πόλη»
Επίσης, ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που άμεσα θα δρομολογηθούν σε κτήρια και υποδομές, όπως: η άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου όχι μόνο στην πόλη του Βόλου αλλά και στα χωριά, στα οποία χτυπάει η καρδιά της αγροτικής οικονομίας, η αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου προκειμένου να εξαλειφθεί ο υγειονομικός κίνδυνος, οι συντηρήσεις όλων των δημοτικών κτιρίων και κυρίως των σχολείων ώστε οι μαθητές να είναι ασφαλείς, ο καθαρισμός των παρόχθιων περιοχών (και χειμάρων αν χρειαστεί) στο αστικό κύκλωμα και στα ορεινά, ο καθαρισμός φρεατίων και αγωγών, ο έλεγχος του Παγασητικού με ανακοινώσεις για την ποιότητα των υδάτων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Παπαπέτρος στην αξιοποίηση και διαφανή διαχείριση των πόρων, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων σε τοπικές συνελεύσεις και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα ώστε να καταστεί ο Βόλος μια βιώσιμη, ανθεκτική και έξυπνη πόλη, αλλά και στον σχεδιασμό της «Συμμαχίας» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. «Θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές και στις δημοτικές ενότητες. Ο δήμος μας δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου και η είσοδός του, αλλά και η περιφέρειά του», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Stop σε SRF και LNG
Ο κ. Παπαπέτρος ανέλαβε κατηγορηματική δέσμευση ότι ως δημοτική αρχή η «Συμμαχία για τον Βόλο» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία μονάδας παραγωγής καύσιμης ύλης από σκουπίδια (εργοστασίου SRF), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα καίμε σκουπίδια για να κάψουμε τις ζωές μας». Επίσης, δεν θα επιτρέψει να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). “Ο Βόλος θα είναι ασφαλής πόλη και δεν θα κινδυνεύει από οποιαδήποτε τυχοδιωκτική επένδυση”, είπε.
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαπέτρος σημείωσε ότι θα διατηρηθεί ο,τιδήποτε θετικό συνέβαλε στην ανάπτυξη της πόλης, από οποιονδήποτε και αν έγινε. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως είπε, θα γίνουν καλύτερες και σε όλες τις ενότητες του Δήμου. Θα λειτουργήσει άμεσα το Δημοτικό θέατρο και θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν το Μουσείο της Αργούς. «Η πόλη έχει συνέχεια και εμείς τη σεβόμαστε. Ο Βόλος δεν έγινε από τον Μπέο και από το 2014 και μετά, αλλά και από όλους τους προηγούμενους δημάρχους. Και εμείς θα τους τιμήσουμε».

«Είμαστε καλύτεροι, είμαστε μπροστά»

Απαντώντας στο δίλημμα της κάλπης, ο κ. Παπαπέτρος κάλεσε τους πολίτες του Δήμου Βόλου να εμπιστευτούν τη «Συμμαχία» γιατί ο ίδιος και τα μέλη της γνωρίζουν καλύτερα την πόλη, έχουν ζήσει και μεγαλώσει σ’αυτήν και μπορούν να την υπηρετήσουν καλύτερα. «Είμαστε αυτοί που έχουμε προσπαθήσει να τα καταφέρουμε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή – και τα καταφέραμε. Είμαστε αυτοί που θα κάνουμε το δημοτικό συμβούλιο χώρο διαλόγων και όχι ύβρεων. Αυτοί που θα διαχειριστούμε τη δημοτική περιουσία για να εισέρχονται έσοδα στα δημοτικά ταμεία και όχι στους δημοτικούς άρχοντες. Όλοι εσείς οι Επιχειρηματίες (εργολάβοι, μαγαζάτορες, έμποροι κλπ) που νομίζετε ότι είστε ικανοποιημένοι από τις δουλειές που έχετε με τον Δήμο, γνωρίζετε βέβαια ότι δεν συναλλάσσεστε με το Δήμο, αλλά με τον Δήμαρχο. Ενώ μ’ εμάς θα έχετε να κάνετε με τον Δήμο και με ίσους όρους όλοι. Και θα είναι σίγουρα καλύτερα για σας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαπέτρος έστειλε το μήνυμα ότι ο λαός έχει δύναμη, αλλά έχει και ευθύνη, την οποία αναλαμβάνει με την ψήφο του. «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. Ψηφίζετε για το μέλλον των παιδιών σας», είπε και αποχωρώντας από το βήμα ανακοίνωσε πως υπάρχει δημοσκόπηση που δίνει την Συμμαχία του Βόλου νικήτρια των εκλογών. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κόσμος χειροκρότησε όλους τους υποψηφίους που παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής.

Η είσοδος του Νίκου Παπαπέτρου:

Η είσοδος των υποψηφίων του συνδυασμού:

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button