ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έρευνα στη δομή ΑμεΑ μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό 53χρονης με νοητική στέρηση στην Κρήτη – Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες (vid)

ακρόαση άρθρου

Λασίθι

Έρευνα στη δομή ΑμεΑ μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό 53χρονης με νοητική στέρηση στην Κρήτη – Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες (vid)

Σοκ και αποτροπιασμός από το περιστατικό βίας σε τρόφιμο της δομής του Λασιθίου που πάσχει από νοητική στέρηση, το οποίο αποκάλυψαν η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται η καταγγελία της οικογένειας από την Κρήτη για την 53χρονη συγγενή τους που βρίσκεται σε δομή για άτομα με αναπηρίες και δέχθηκε επίθεση από υπάλληλο της δομής, ο οποίος την πέταξε κάτω και την χτυπούσε στο πρόσωπο και την κοιλιά με τα πόδια.  

Το περιστατικό, που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, σημειώθηκε σε ιδιωτική δομή του Λασιθίου, της οποίας έχει διαταχθεί το κλείσιμο από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής  Πολιτικής Στέλιος Βοργιάς, σχολιάζοντας ότι τέτοιες εικόνες είναι ανεπίτρεπτο να καταγράφονται σε δομές που φιλοξενούνται ανήμποροι άνθρωποι. 

Η εικόνα της 53χρονης τροφίμου της δομής, που πάσχει από νοητική στέρηση, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που έδωσαν στις αρχές μέλη της οικογένειάς της, χτυπήθηκε βάναυσα μέσα στη δομή του Λασιθίου που φιλοξενείται επί πληρωμή, πιθανότατα από υπάλληλο που κατά τα άλλα αμείβεται  για να προσέχει την ίδια και τους υπόλοιπους τρόφιμους.  

ΕΞΩΦΥΛΛΟ 30_04_2024

Το περιστατικό, όπως κατήγγειλε η αδελφή της 53χρονης, το αντιλήφθηκαν την περασμένη Κυριακή που ήταν και η μέρα του μήνα που θα την έβλεπαν. Τρόμαξαν όταν είδαν στο πρόσωπό της τα τραύματα, ενώ μεγαλύτερο σοκ τους προκάλεσε η απάντησή της 53χρονης, ότι τα τραύματα οφείλονταν στην επίθεση που δέχθηκε. Το ίδιο ισχυρίστηκε και δεύτερη τρόφιμος, η οποία  περιέγραψε καρέ καρέ πώς η 53χρονη δεχόταν μέσα στη δομή τα χτυπήματα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται ως συνέχεια, όπως κατήγγειλε στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr η συγγενής της 53χρονης, μιας σειράς βίαιων επεισοδίων με θύματα άτομα με νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή και θύτες πιθανότατα εργαζόμενους

Σε κατάσταση οργής η οικογένεια της 53χρονης κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, μιλώντας για ντροπή και αίσχος άνθρωποι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο σε αδύναμα πλάσματα και καυτηριάζοντας ότι μπροστά στο περιστατικό βρισκόταν και η μαγείρισσα της δομής.  Το ίδιο ξεκάθαρος εμφανίστηκε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης που ξεκαθάρισε ότι για τη συγκεκριμένη δομή έχει εκδοθεί απόφαση για κλείσιμο.

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό έρχεται ως συνέχεια, όπως κατήγγειλε στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr η συγγενής της 53χρονης, μιας σειράς βίαιων επεισοδίων με θύματα άτομα με νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή και θύτες πιθανότατα εργαζόμενους που απομακρύνονταν ο ένας μετά τον άλλο.

Σύμφωνα τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Στέλιο Βοργιά αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, η απόφαση για κλείσιμο έχει κοινοποιηθεί  τόσο στην Αστυνομία όσο και στην Εισαγγελία.

«Περιμέναμε την έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη και αφού εγκρίθηκε η απόφαση την κοινοποιήσαμε στον κύριο εισαγγελέα και στην Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης της δομής είχε κάνει ένσταση κατά της απόφασής μας, η οποία απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», τόνισε.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button