ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Η Sophia the robot για πρώτη φορά στην Κρήτη – Τι… «είπαν» με τον Θανάση Περισυνάκη

Η Sophia, όπως είπε «μπορεί» να βοηθήσει για την προώθηση του νησιού της Κρήτης και να μοιραστεί πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τους πολιτισμικούς θησαυρούς και την εκπληκτική Κρητική κουζίνα

Μια ιδιαίτερη στιγμή χαρακτήρισε την παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης, Θανάση Περισυνάκη στα πλαίσια της 4η διεθνούς έκθεσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, BEYOND, στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης με το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, όταν συναντήθηκε με το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης, την Sophia the robot. Κατά το διάλειμμα του 3ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδος, η Sophia the robot «συνομίλησε» με τον κ. Περισυνάκη σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η Sophia the robot, ανέφερε ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κρήτη και ευελπιστεί να «συζητήσουν» για τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, το μέλλον των ανθρώπων και των ρομπότ αλλά και να «συνεργαστούν» για να δημιουργηθεί μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία για όλους. Επιπλέον, η ΣΟΦΙΑ επισήμανε ότι «μπορεί» να βοηθήσει για την προώθηση του νησιού της Κρήτης και να μοιραστεί πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τους πολιτισμικούς θησαυρούς και την εκπληκτική Κρητική κουζίνα.

Σχετικά με την Περιφέρεια Κρήτης, διατίθεται να «προωθήσει» την καλή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κρήτη προκειμένου να δείξει ότι η Τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη ζωή των ανθρώπων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του 3ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Αυτοδιοίκησης Περιφερειών Ελλάδος ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης, Θανάσης Περισυνάκης τόνισε ότι «ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης για την ταχύτερη μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή».

Σύμφωνα με τον Θανάση Περισυνάκη, «με την βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη αλλά και την αύξηση παραγωγικότητας των στελεχών της περιφέρειας στοχεύουμε να βάλουμε την Περιφέρεια Κρήτης μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη, αντί να φέρνουμε τον πολίτη και τον επιχειρηματία στο

γκισέ της Περιφέρειας». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν δύναται να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι ένα ταξίδι που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε».

Αναφέρθηκε επίσης «ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για τα στελέχη της για νομικά θέματα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button