Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια»

Η Δανία θα πρέπει να επιταχύνει τις στρατιωτικές της επενδύσεις αφού οι νέες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία επανεξοπλίζεται ταχύτερα από το αναμενόμενο και ότι θα μπορούσε να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια, δήλωσε ο Δανός υπουργός Άμυνας Τρολς Λουντ Πόουλσεν σε Δανέζικη εφημερίδα.

“Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι μέσα σε μια περίοδο τριών έως πέντε ετών, η Ρωσία θα δοκιμάσει το Άρθρο 5 και την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ. Αυτή δεν ήταν η αξιολόγηση του ΝΑΤΟ το 2023. Αυτή είναι μια νέα γνώση που έρχεται στο προσκήνιο τώρα”, είπε.
Ο Πούλσεν είπε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά της Δανίας, αλλά η συμμαχία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει υβριδικές επιθέσεις σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης μιας χώρας-μέλους.

“Η Ρωσία έχει ενδεχομένως τη βούληση να το κάνει. Τώρα μπορούν επίσης να έχουν τη δυνατότητα να έχουν στρατιωτική ικανότητα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Υπάρχει λόγος να ανησυχούμε πραγματικά”, είπε.
Υπενθυμίζουμε ότι και ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η συμμαχία θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια ρωσική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ εντός πέντε έως οκτώ ετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button