Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Η Ρωσία με υβριδικά μέσα υπονομεύει τη Δημοκρατία”

“Η Ρωσία εμπλέκεται σε ενέργειες για την υπονόμευση της δημοκρατίας, της σταθερότητας και του κράτους δικαίου μέσω μιας ποικιλίας υβριδικών μέσων!». Αυτό αναφέρει με σχετική έκθεση της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση η Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του το Bloomberg! Για τον σκοπό μάλιστα αυτό ζητάει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας οι οποίες θα πρέπει να στοχεύουν άτομα και οντότητες που σχετίζονται με τη Ρωσία και φέρεται να εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες όπως και στην ανάμειξη σε εκλογές άλλων χωρών όπως αναφέρεται!

Η Γαλλία υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι « τέτοιες αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες  έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά όσον αφορά τις «ψευδείς ειδήσεις» που στοχεύουν στη «σπορά της διχόνοιας» μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ανησυχούν για την αύξηση του όγκου της παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενόψει των εκλογών του Ιουνίου σε σύγκριση με τα προηγούμενα πέντε χρόνια, πρόσθεσε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η Γαλλική πρόταση υποστηρίζεται από την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία και την Πολωνία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Η ομάδα εκστρατείας της νυν Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , η οποία επιδιώκει να επανεκλεγεί, φέρεται να είναι εξοικειωμένη με το θέμα και το είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες πρόσφατα, προσθέτει το Bloomberg.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button