Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Ρωσία θα απαντήσει ηχηρά στη Δύση, δεν θα μπορούν να κρυφτούν!»

Την άποψη πως οι Δυτικοί πολιτικοί «δεν διακρίνονται από την κοινή λογική» εξέφρασε με ανάρτηση που έκανε στο κανάλι του στο Telegram, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας Νμίτρι Μεντβέντεφ. Το δικαιολόγησε επισημαίνοντας
τη συνεχή αύξηση του αριθμού των δυτικών πολιτικών που ζητούν να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία για άμεση συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση. Έκανε λόγο για τους εκπροσώπους του Αμερικανικού Κογκρέσου, των αρχών της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και για τις κυβερνήσεις της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής .

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι «στη Δύση υπάρχει πλήρης υποβάθμιση της άρχουσας τάξης, η οποία αρνείται να συνδέσει λογικά στοιχειώδη πράγματα και, προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται ότι η αποστολή των στρατευμάτων της θα συνεπάγεται με άμεση είσοδο σε ένοπλη σύγκρουση των χωρών τους, και η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό. Και η απάντηση δεν θα είναι πλέον στο έδαφος της Ουκρανίας και η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή. Και από αυτήν την καταστροφή θα είναι αδύνατο να κρυφτεί κανείς είτε στο Καπιτώλιο, είτε στο παλάτι των Ηλυσίων, είτε στην κατοικία του αρχηγού του Βρετανική κυβέρνηση στο Λονδίνο στη Ντάουνινγκ Στριτ 10».

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι «η διεξαγωγή ασκήσεων με μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα σχετίζεται άμεσα με τις δηλώσεις της Δύσης για την ετοιμότητά της να στείλει στρατεύματα για άμεση συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Δύση προκαλεί έναν άνευ προηγουμένου γύρο έντασης στην ουκρανική κρίση, που απαιτεί μέτρα αντίδρασης».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button