Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η Ουκρανία θα καταρρεύσει μέχρι το τέλος του 2024!»

Ο πρώτος άνθρωπος της CIA προειδοποιεί ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους, εάν οι ΗΠΑ δεν στείλουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη! Τα σχόλια του διευθυντή του πρακτορείου Γουίλιαμ Μπερνς αντιπροσωπεύουν μία από τις πιο αιχμηρές προειδοποιήσεις της τρέχουσας κυβέρνησης σχετικά με τα διακυβεύματα στην Ουκρανία, καθώς το Κογκρέσο συζητά εάν θα εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας που καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για το Κίεβο.

Ο Μπερνς προειδοποίησε πριν από ένα μήνα στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία θα χάσει μεγάλα εδάφη μέχρι το τέλος του έτους εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει πρόσθετη υποστήριξη. O ίδιος προειδοποιεί τώρα, ωστόσο, ότι η Ουκρανία μπορεί να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει πλήρως.

«Με το κίνητρο που θα προερχόταν από τη στρατιωτική βοήθεια, νομίζω ότι οι Ουκρανοί είναι πλήρως ικανοί να συντηρηθούν μέχρι το 2024. Χωρίς πρόσθετη βοήθεια, η εικόνα είναι πολύ πιο τρομακτική. Υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του 2024 ή τουλάχιστον να φέρουν τον Πούτιν σε μια θέση όπου θα μπορούσε να υπαγορεύσει τους όρους μιας πολιτικής λύσης» – είπε ο Μπερνς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button