Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από τη βοήθεια της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η νίκη της χώρας του «εξαρτάται» από την υποστήριξη της Δύσης και ότι είναι «σίγουρος» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκρίνουν ένα κρίσιμο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας. «Το αν η Ουκρανία θα χάσει, αν θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς και αν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός απωλειών εξαρτάται από εσάς, από τους εταίρους μας, από τον δυτικό κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι. Μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο αφιερωμένη στη δεύτερη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας σε μια εποχή που η Ουκρανία έχει αποδυναμωθεί από την έλλειψη πυρομαχικών και το μπλοκάρισμα της αμερικανικής βοήθειας στο Κογκρέσο.

«Υπάρχει ελπίδα για το Κογκρέσο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι θετικό, διαφορετικά δεν καταλαβαίνω τον κόσμο στον οποίο θα αρχίσουμε να ζούμε», είπε ο Ζελένσκι. Η βοήθεια έχει μπλοκαριστεί εν μέσω αντίστασης των Ρεπουμπλικανών.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, ο Ζελένσκι έθεσε έναν αριθμό για τις στρατιωτικές απώλειες της Ουκρανίας σε δύο χρόνια βίαιων μαχών με τη Ρωσία, λέγοντας ότι «31.000 Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν σε αυτόν τον πόλεμο».

Ερωτηθείς αν θα συνομιλούσε με τον Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε:
«Μπορείς να μιλήσεις σε έναν κωφό; Μπορείς να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο που σκοτώνει τους αντιπάλους του;».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button