ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Έρχεται τον Ιούνιο το Ιστορικό Rally Πηλίου – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η ΦΙΟ, έχοντας αναβιώσει τον παλαιότερο θεσμό του Ιστορικού Rally Πηλίου, ανεβάζει τον πήχη της διοργάνωσης, αφού για πρώτη φορά ο αγώνας θα αποτελεί έναν από τους πέντε Πανελλήνιους αγώνες Regularity της ΕΟΦΙΛΠΑ για το ετήσιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Οχημάτων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 1 & 2 Ιουνίου 2024 με επίκεντρο το Βόλο και τον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Την πρώτη μέρα, το Σάββατο 1/6, η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από το λιμάνι του Βόλου, μπροστά στο Ηρώο και το χώρο του εμβληματικού κτιρίου Παπαστράτος. Η πορεία του αγώνα θα ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή προς τα Καλά Νερά, την Άφυσσο και το Νεοχώρι, για να καταλήξει στην Τσαγκαράδα. Από εκεί και αφού τα πληρώματα ανασυγκροτηθούν μετά από το γεύμα, θα κατευθυνθούν προς την κορυφή του Πηλίου, μέσω της θέσης «Καράβωμα» και θα τερματίσουν στην Πορταριά. Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στον χώρο του λιμανιού, το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί από τις 09.00 μέχρι και τις 11.00 ο τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία και στους επισκέπτες να δουν από κοντά την ιστορία της αυτοκίνησης, που αποτελεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας μας.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2/6 στις 11.00 όλα τα ιστορικά οχήματα θα ξεκινήσουν το δεύτερο σκέλος του αγώνα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και θα κατευθυνθούν προς τα χωριά των Άνω Λεχωνίων, του Αγίου Βλασίου, Αγίας Τριάδας και Κάτω Γατζέας. Αφού διατρέξουν την Νότια ορεινή πλευρά του Πηλίου θα κατευθυνθούν προς την Αγριά, την Δράκια και τα Χάνια, για να τερματίσουν στο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στην Πορταριά, όπου θα ανακοινωθούν οι νικητές και θα γίνει η απονομή των επάθλων.

Η όλη διοργάνωση γίνεται με την συμβολή, εποπτεία και τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτα ΕΟΦΙΛΠΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικών Οχημάτων FIVA.

Δεκτά να συμμετάσχουν είναι πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1994. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις Κατηγορίες Regularity, Touring (με λιγότερες χρονομετρήσεις) και Classique (για μοντέλα παραγωγής έως 31/12/1979 και με λιγότερες ειδικές διαδρομές & χρονομετρήσεις) .

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 180€ για τα αυτοκίνητα (πλήρωμα 2 ατόμων) και 130€ για μοτοσικλέτες (1 αναβάτης).

Οι τιμές περιλαμβάνουν τα οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, γεύμα Σαββάτου στην Τσαγκαράδα, δορυφορική χρονομέτρηση με GPS tracking, γεύμα Κυριακής στο ξενοδοχείο Ξενία, συμμετοχή στην απονομή επάθλων και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

IBAN Τράπεζα Πειραιώς : GR 9301 7261 2000 5612 0107 32 455

Η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ξενία της Πορταριάς ανέρχεται στα 89€ για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Τηλέφωνο κρατήσεων 2428099980 (έως και 10/5).

Η λήξη συμμετοχών είναι την Παρασκευή 24/5/2024 20:00.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Κώστας Καρακατσάνης – Πρόεδρος, Τηλ. 6944887441
Τζαννέτος Παπαγεωργίου – Αντιπρόεδρος-Τεχνικός Έφορος Τηλ. 6938139410, στην ιστοσελίδα της λέσχης www.fioclub.gr αλλά και την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.

e-mail : fiokarakatsanis@gmail.com & cvcvclub@gmail.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button