Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Δήμος Καβάλας: «Πράσινο φως» στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη του Περιγιαλίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χριστόδουλου Τοψίδη, εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΣΒΑΑ) 2021-2027 του Δήμου Καβάλας και πιο συγκεκριμένα της περιοχής Περιγιαλίου, συνολικού προϋπολογισμού 15.100.000 ευρώ.

«Καβάλα 2030: Μια πόλη ανθεκτική, συμπεριληπτική και κλιματικά ουδέτερη»

Η ζώνη του Περιγιαλίου αποτελεί τον «οικιστικό πνεύμονα» της πόλης, όπου περιλαμβάνονται ουσιαστικά οι περιοχές επέκτασης του σχεδίου της. Βασική στόχευση αποτελεί η δημιουργία ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος, ώστε να λειτουργήσει ως ένας νέος αναπτυξιακός θύλακας υψηλών προδιαγραφών.

Δεδομένου ότι η περιοχή χρήζει πληθώρας τεχνικών και κοινωνικών υποδομών ως νεοενταχθείσα στο σχέδιο πόλεως, αποτελεί ιδανική ευκαιρία ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός αυτών, μέσω του συγκεκριμένου πολυτομεακού πλαισίου. Επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής, η κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη και η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος εν γένει, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την διάχυση των πολλαπλασιαστικών οφελειών που θα προκύψουν στο σύνολο της πόλης.

(Δελτίο Τύπου)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button