Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσιαση στο έργο και τη ζωή του μαέστρου του 20ου αιώνα Φον Κάραγιαν- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Τη ζωή και το έργο του διασημότερου μαέστρου του 20ου αιώνα, Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, παρουσίασαν στο γεμάτο κόσμο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Μουσικός Παναγιώτης Δημόπουλος, Συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού “Παρέμβαση”, Βασίλης Καραγιάννης και ο Φιλόλογος και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, Παύλος Ταγτεβερενίδης, ενώ την παρουσίαση έκανε η Συγγραφέας, Φιλόλογος και  Εκδότρια Δήμητρα Καραγιάννη.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Νίκος Καρακούκης και η Επίτιμη Πρόεδρος της Αυστρίας Evelyn Παπαδοπούλου.

Το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των ομιλίων επιμελήθηκε ο Σκηνοθέτης και Ηθοποιός, Νίκος Κουρού.

Τη παρουσίαση έντυσαν μουσικά με την ερμηνεία της η Σοπράνο Δέσποινα Κελεσίδου με τη συνοδεία του Μουσικού Παναγιώτη Δημόπουλου στο πιάνο και  επιλογές κομματιών των Σούμαν, Σούμπερτ και Μότσαρτ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό “Παρέμβαση” σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Πρεσβεία της Αυστρίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης) και τον Δήμο Κοζάνης, η οποία εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα των 100 χρόνων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button