Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Η απάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη στον Μακάριο Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στις πυρόπληκτες περιοχές του Νέστου

Τευθύνες για την οδό που ακολούθησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Καβάλας στο θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών των Κοινοτήτων Διαλεχτού, Αβραμυλιάς, Ξεριά και Μυρτoφύτου από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί το πρόβλημα ανέδειξε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριου Λαζαρίδη [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ].

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, απαντώντας στον Μακάριο Λαζαρίδη, τονίζει ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα γίνει στους δικαιούχους εφάπαξ (σε μία μόνο δόση), αιτιολογώντας γιατί επικράτησε αυτή η λύση.

Αναλυτικά η απάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη

Αξιότιμε κε Λαζαρίδη, σε απάντηση της με ΑΠ 289/17-04-2024 επιστολής σας, σας γνωρίζω τα εξής:

Κατόπιν επικοινωνίας μου τόσο με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο όσο και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας και Συντονιστή Κρατικής Αρωγής κ. Λ. Καστανά, η καταβολή των επίμαχων αποζημιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα γίνει στους δικαιούχους εφάπαξ, ήτοι σε μία μόνο δόση.

Αυτό συμβαίνει διότι: α) για τη συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων αποζημιώσεων (83%) από την πυρκαγιά της 21ης-08-2023 οι δικαιούμενες αποζημιώσεις είναι μικρότερες των χιλίων (1.000) ευρώ και β) ουδείς εξ αυτών υπέβαλε αίτημα λήψης προκαταβολής της αποζημίωσης.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προέβησαν σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να συμπεριληφθούν στους καταλόγους δικαιούχων και οι πληγέντες, του Ν. Ξεριά, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονταν αρχικά.

Σας γνωρίζω λοιπόν, ότι οι υπάλληλοι των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επιτέλεσαν ορθώς τα καθήκοντά τους και στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Προς ενημέρωσή σας, σας κοινοποιώ και τις επιστολές του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου και του Διευθυντή ΔΑΟΚ & Συντονιστή Κρατικής Αρωγής της ΠΕ Καβάλας κ. Λεωνίδα Καστανά, στις οποίες περιγράφεται αναλυτικά το ιστορικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button