ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Η ανησυχία για τους κοριούς επεκτείνεται και στα μέρη μας

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Τρίκαλα και Θεσσαλία γενικότερα

«Αν πλακώσουν οι κορέοι θα ΄ρθουν και οι αρουραίοι»…αρχίζει να τραγουδάει και η χώρα μας στο ρυθμό των κοριών που εμφανίζουν έξαρση και στην Αττική μετά την επέλαση σε χώρες του εξωτερικού.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στα Νοσοκομεία και στα Ξενοδοχεία μιας και αποτελούν ευαίσθητους χώρους και επιρρεπείς στο πρόβλημα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σύμφωνα με τον διοικητή Κώστα Γρηγορίου, μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί κοριοί γεγονός ιδιαίτερα καθησυχαστικό.

Βέβαια, υπάρχει και συνεργείο απεντόμωσης που συχνά προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες και ελέγχους.

Από εκεί και πέρα, μιλώντας στο Trikalanews.gr ο ιδιοκτήτης και γεωπόνος της εταιρείας απεντόμωσης «Κάλυψις» Γιώργος Πάτσιας, τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν διαπιστώνεται κάποια έξαρση στον νομό Τρικάλων και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Βέβαια, πάντα υπήρχαν τα έντομα που μας βάζουν σε μια μεγάλη περιπέτεια εξολόθρευσης…

Πώς μπορούμε όμως να προφυλαχτούμε;

Ο κ. Πάτσιας τονίζει ότι δεν υπάρχει προληπτικός ψεκασμός και ότι σε περίπτωση εμφάνισης των εντόμων θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία για την απομάκρυνσή τους.

Για να εντοπιστούν δε οι κοριοί από ένα μη έμπειρο μάτι είναι αρκετά δύσκολο. Όμως, όπως λέει και ο κ. Πάτσιας, όταν διαμένουμε σε άλλο χώρο εκτός σπιτιού καλό θα είναι να ελέγχουμε σε ένα βαθμό τον χώρο όπως στρώματα, καναπέδες κτλ.

Οι απεντομώσεις βέβαια βοηθάνε για την έγκαιρη διαπίστωση και γενικότερα για την αποφυγή εξάπλωσης εντόμων μέσα σε σπίτια, ξενοδοχεία, δημόσιες δομές κοκ. Ακόμη και σε μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικά κοινόχρηστους χώρους.

Καλό θα είναι λοιπόν, ανα διαστήματα να προχωράμε είτε στους ιδιωτικούς είτε στους δημόσιους χώρους, σε διαδικασίες απεντόμωσης μιας και η πρόληψη μετρά σε κάθε περίπτωση υπέρ μας.

Γλυτώσαμε λοιπόν; Η απάντηση είναι …ας περιμένουμε και θα δούμε. Οι κοριοί μεταφέρονται κυρίως λόγω ταξιδιωτών. Και αν στην περιοχή μέχρι στιγμής κινούμαστε υποτονικά λόγω των πλημμυρών, δεν θα συμβεί το ίδιο από τα τέλη του επόμενου μήνα, με την αύξηση της προσέλευσης των τουριστών και επισκεπτών στην περιοχή.

Πηγή: trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button