ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Η “έξτρα” κόκα τους έφερε μπελάδες – Απολογούνται σήμερα οι δύο Αλβανοί

Ακόμη 250 γραμμάρια κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές στο λιόφυτο στη Χερσόνησο – Ναρκωτικά και σε ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό τους είχαν οι δύο Αλβανοί που απολογούνται σήμερα

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Χερσόνησο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί μετέβησαν χθες εκ νέου στο λιόφυτο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του ενός εκ των κατηγορουμένων. Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση για εκ νέου έρευνα των Αρχών: Όντως, σε άλλο σημείο του χωραφιού, όπου εντοπίστηκε προ ημερών η ποσότητα κοκαΐνης, βρέθηκαν χθες κρυμμένα άλλα περίπου 250 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας! 
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το επίμαχο λιόφυτο δεν τους ανήκει κι ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό, καθώς κι ότι δε γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στο χωράφι. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η προ ημερών “έφοδος” της Αστυνομίας στα σπίτια και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δύο Αλβανοί 31 και 47 ετών, δεν έφερε στο “φως” ποσότητες ναρκωτικών. 
Χθες, ωστόσο, κατά τη συμπληρωματική έρευνα της Αστυνομίας ελέγχθηκε ξανά ένα από τα αυτοκίνητα των κατηγορουμένων. Εκεί, μέσα σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του οχήματος, οι αστυνομικοί βρήκαν – με τη συνδρομή ειδικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών – μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης περίπου 5 γραμμαρίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ωστόσο, η εν λόγω κρύπτη που βρίσκεται πίσω από τον πίνακα οργάνων φέρεται να εκτιμάται ότι είναι χωρητικότητας έως 10 κιλών. 
Τα νέα αυτά ευρήματα έγιναν γνωστά χθες στις ανακριτικές Αρχές, αλλά και στην πλευρά των κατηγορουμένων, μέσω της συμπληρωματικής έκθεσης που συνέταξε η Αστυνομία, πριν τη διαδικασία της απολογίας. Μετά την αλλαγή των δεδομένων της υπόθεσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν κι έλαβαν νέα – 24ωρη – προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Έτσι, οι δύο άνδρες, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν τη χθεσινή ημέρα, οδηγήθηκαν ξανά πίσω στο κρατητήριο κι αναμένεται να εμφανιστούν εκ νέου σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου. 

Το χρονικό: Τα 900 γρ. κοκαΐνης και τα ρούβλια 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αστυνομία ξέθαψε από χωράφι σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου ποσότητα κοκαΐνης σχεδόν 900 γραμμαρίων (897 γραμμάρια), η οποία ήταν χωρισμένη σε αρκετές συσκευασίες που είχαν κρυφτεί με ιδιαίτερη επιμέλεια στο… υπέδαφος! 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, που είχαν βάλει στο “μικροσκόπιο” τους δύο Αλβανούς, τους εντόπισαν την ώρα που μετέβησαν στο λιόφυτο μεταφέροντας μια σακούλα. Λίγο αργότερα, οι νεαροί αποχώρησαν με άδεια χέρια. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά τον χώρο και τελικά πέτυχαν διάνα. Στο χώμα βρέθηκαν θαμμένες αρκετές συσκευασίες, που περιείχαν συνολική ποσότητα κοκαΐνης 897 γραμμαρίων. 
Στην “έφοδο” που ακολούθησε στα σπίτια των δύο νεαρών, οι αστυνομικοί βρήκαν – και κατέσχεσαν – το ποσό των 1.115 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 950 ρωσικών ρουβλίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, πλήθος νάιλον ειδικών αεροστεγώς συσκευασιών, μία ηλεκτρική συσκευή για τη δημιουργία αεροστεγών συσκευασιών κι έξι κινητά τηλέφωνα. Εξάλλου, κατασχέθηκαν δύο οχήματα «ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών». 
Οι δύο συλληφθέντες, που αρνούνται τις κατηγορίες, οδηγήθηκαν την Παρασκευή σιδηροδέσμιοι στα Δικαστήρια, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους. Οι νεαροί Αλβανοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών (κακούργημα). 
Σύμφωνα με τις Αρχές, από την πώληση της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας που εντοπίστηκε οι δράστες θα αποκόμιζαν κέρδη που εκτιμώνται ότι θα υπερέβαιναν τις 75.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν, ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για χθες Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, οπότε κι έλαβαν νέα προθεσμία για σήμερα. 
Σημειώνεται ότι το δίδυμο των νεαρών Αλβανών θεωρείτο ως «άπιαστο» από τις Αρχές, καθώς λάμβανε πάντα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, που είχαν κάνει δύσκολη τη ζωή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που σκόπευαν να τους κάνουν “τσακωτούς”.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button