ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: “Φύλλο και φτερό” το σπίτι των ατόμων που φέρονται να βίασαν και να βιντεοσκοπούσαν 27χρονο Σομαλό – Τι βρήκε η Αστυνομία

Όπως καταγγέλθηκε, οι ειδεχθείς πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος του 27χρονου καταγράφηκαν σε βίντεο από τους δράστες. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένας από τους λόγους που ο παθών δεν κατήγγειλε αμέσως τον βιασμό στην Αστυνομία ήταν το αίσθημα ντροπής που τον συνόδευε…

Θύμα ομαδικού βιασμού φέρεται να έπεσε ένας νεαρός αλλοδαπός πριν από μερικές ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της “Ν.Κ.” και του neakriti.gr, πρόκειται για 27χρονο άνδρα σομαλικής υπηκοότητας, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον βίασαν τέσσερις νεαροί άνδρες – επίσης αλλοδαποί.

Ο Σομαλός γνωστοποίησε το περιστατικό μερικά 24ωρα μετά και συγκεκριμένα μία εβδομάδα μετά τον χρόνο τέλεσης του καταγγελλόμενου βιασμού. Τελικά, προχθές Πέμπτη η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο εκ των συνολικά τεσσάρων φερόμενων δραστών, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος υποστήριξε στην καταγγελία του ότι οι φερόμενοι ως βιαστές του (όλοι τους παλαιστινιακής εθνικότητας) βιντεοσκόπησαν τα όσα φρικιαστικά φέρεται να έκαναν στον νεαρό από τη Σομαλία.

Οι συλληφθέντες, που βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, απ’ όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι. Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.” και του neakriti.gr, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τους άλλους δύο φερόμενους δράστες, οι οποίοι μέχρι χθες παρέμεναν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε στις Αρχές ο 27χρονος Σομαλός, το συμβάν έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στην Αμμουδάρα του δήμου Μαλεβιζίου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μετέβη στην οικία όπου διαμένουν όλοι μαζί οι τέσσερις φερόμενοι δράστες, όλοι τους παλαιστινιακής εθνικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο, έναν 23χρονο, έναν 26χρονο κι έναν 29χρονο.

Όπως καταγγέλθηκε, οι ειδεχθείς πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος του 27χρονου καταγράφηκαν σε βίντεο από τους δράστες. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένας από τους λόγους που ο παθών δεν κατήγγειλε αμέσως τον βιασμό στην Αστυνομία ήταν το αίσθημα ντροπής που τον συνόδευε…

Τελικά, μία εβδομάδα μετά το συμβάν, ο νεαρός από τη Σομαλία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τέσσερα νεαρά άτομα στην Αστυνομία. Όντως, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν στην Αμμουδάρα και την οικία όπου διαμένουν οι Παλαιστίνιοι. Εκεί φέρονται να εντοπίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις φερόμενους βιαστές. Πρόκειται για έναν 23χρονο κι έναν 30χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν.

 

“Φύλλο και φτερό” το σπίτι των φερόμενων δραστών

 

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” την κατοικία των νεαρών από την Παλαιστίνη. Εκεί φέρονται να εντόπισαν – και κατέσχεσαν – μαχαίρια, ένα ρόπαλο, αλλά και μικροποσότητα κάνναβης. Επισημαίνεται ότι κατά τον χρόνο τέλεσης της αστυνομικής έρευνας στην οικία των Παλαιστινίων, είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ως εκ τούτου, οι δύο νεαροί 23 και 30 ετών συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Αμφότεροι εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό κατ’ εξακολούθηση (τελεσθείσα και σε απόπειρα).

Επίσης, οι συλληφθέντες διώκονται επιπρόσθετα για παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για υπεξαγωγή εγγράφων κατά συναυτουργία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και για παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριών και ροπάλου.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο νεαρούς στην ανακρίτρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν. Ας σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν συνήγορο υπεράσπισης. Αμφότεροι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις Αρχές επρόκειτο να ζητηθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στον 27χρονο φερόμενο ως παθόντα. Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Ν.Κ.” και του neakriti.gr, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους άλλους δύο Παλαιστίνιους, ηλικίας 26 και 29 ετών.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button