ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Συνάντηση Γιάννη Κουράκη – Αλέξη Καλοκαιρινού στην Ανδρόγεω – Τι είπαν για τις εκλογές στην ΠΕΔ (pics)

Τι συζήτησαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και ο δήμαρχος Ηρακλείου

Mε τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου το πρωί της Τρίτης (30/1) στην Ανδρόγεω.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Καλοκαιρινός εξήρε τον ρόλο και την προσφορά του Γιάννη Κουράκη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης αλλά και στον Δήμο Ηρακλείου, ενώ ζήτησε και πάλι ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογική διαδικασία στην ΠΕΔ.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV “Ώρα Αιχμής”, η Κρήτη πρέπει να έχει μια ενιαία γραμμή και φωνή, έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα μεγάλα αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο κ. Καλοκαιρινός κάλεσε όσους έχουν διαφορετική άποψη να ξεκαθαρίσουν δημόσια τη θέση τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης είπε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον δήμαρχο Ηρακλείου και είχα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικά και κοινωνικά, για το τι Αυτοδιοίκηση χρειαζόμαστε, το μέλλον δηλαδή της Αυτοδιοίκησης, πώς πρέπει να είναι ουσιαστική και λειτουργική, τους πόρους και το προσωπικό που χρειάζεται, και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει.

Αλλά και το επίκεντρο στη συζήτησή μας – το κεντρικό – είναι οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από τα Δημοτικά Συμβούλια των εκλεκτόρων και εκείνο που συζητήσαμε με τον κύριο δήμαρχο καταρχήν είναι η ημερομηνία, που πιστεύουμε ότι θα είναι 16 του μηνός, αφού δούμε και τους εκλέκτορες, και συνεννοηθήκαμε – θα σας τα πει και ο κ. δήμαρχος – ότι πρέπει να υπάρξει το στοιχείο του συγκρητισμού. Εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας και εγώ και ο κύριος δήμαρχος. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συζήτηση και τη συνεργασία που είχαμε. Ως αυτοδιοικητικός κι εγώ πάντα θα είμαι στη διάθεση του Δήμου Ηρακλείου. Ευχήθηκα στον δήμαρχο τα καλύτερα, μια καλή πορεία, μια καλή θητεία, που είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει».

 

Καλοκαιρινός - Κουράκης
Καλοκαιρινός - Κουράκης
Καλοκαιρινός - Κουράκης

 

Καλοκαιρινός - Κουράκης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button