ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: «Σαφάρι» για την είσπραξη 1,5 εκατ. από τον Δήμο – Ιλιγγιώδη τα οφειλόμενα ποσά από κλήσεις στάθμευσης (vid)

Ηράκλειο

Ηράκλειο: «Σαφάρι» για την είσπραξη 1,5 εκατ. από τον Δήμο – Ιλιγγιώδη τα οφειλόμενα ποσά από κλήσεις στάθμευσης (vid)

Κλείνουν χρόνιες εκκρεμότητες: «Σαφάρι» για την αναγκαστική είσπραξη περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από κλήσεις που είχαν βεβαιωθεί το 2018, από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου

Το νέο θεσμικό πλαίσιο επιβάλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εντός 5ετίας, ενώ μέχρι τώρα η παραγραφή των προστίμων γινόταν μετά την εικοσαετία. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα καταλογίζονται στους υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να κλείσουν χρόνιες εκκρεμότητες και να μπει ζεστό χρήμα στα άδεια ταμεία των δήμων. 

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου βάζει μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με 5.234 ΑΦΜΗ τα οποία αντιστοιχούν σε 4.884 δημοτών και 350 επιχειρήσεις Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου, εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων.

Για να μην αιφνιδιαστούν όμως οι πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σηματοδοτώντας ουρές πολιτών στα ταμεία της οικονομικής υπηρεσίας  που σπεύδουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 12-24 δόσεις Τα ποσά που οφείλονται από κλήσεις στάθμευσης είναι ιλιγγιώδη. 4.884 δημότες οι οποίοι οφείλουν συνολικά 1.228.000 ευρώ. 

Από  τη βεβαίωση του τέλους παρεπιδημούντων του 2018 σε 350επιχειρήσεις εστίασης και τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν καταβάλει το 0,5% του τζίρου τους αφορά  επιχειρήσεις οφειλή  ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. 

Για τέλη κοινόχρηστων χώρων, 220 επιχειρήσεις χρωστούν 120.000 ευρώ, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ωστόσο δεν έχουμε δέσμευση λογαριασμών Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button