ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 63χρονος με το 1,5 κιλό ηρωίνης – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έκανε ό,τι έκανε με αντάλλαγμα να κρατήσει μέρος του φορτίου ναρκωτικών για λογαριασμό του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 13/10 ο 63χρονος Ηρακλειώτης που συνελήφθη προ ημερών στα Χανιά με 1,5 κιλό ηρωίνης.  

Ο 63χρονος άνδρας οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Ελευθέριο Κάρτσωνα. 

Όπως αναμενόταν, μετά το πέρας της απολογίας του, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγείται στη φυλακή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος -ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Σούδας αφού αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Χανιά- φέρεται να υποστήριξε ότι επρόκειτο να μεταφέρει την ηρωίνη στο Ηράκλειο. 

Ειδικότερα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έκανε ό,τι έκανε με αντάλλαγμα να κρατήσει μέρος του φορτίου ναρκωτικών για λογαριασμό του, προκειμένου να καλύψει τις δικές του προσωπικές ανάγκες για χρήση, καθότι ο ίδιος είναι εξαρτημένος.  

Με λίγα λόγια υποστήριξε ότι η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας δεν ήταν στην κυριότητά του.  

Σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισθέντος Ελευθέριος Κάρτσωνας ανέφερε ότι «η γνωμοδότηση των δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών στο παρόν δικονομικό στάδιο ήταν αναμενόμενη. 

Φρονούμε όμως ότι κατά την προϊούσα εξέλιξη της υπόθεσης, τόσο η ήδη αποδεδειγμένη εξάρτησή του εντολέα μας όσο και το γεγονός ότι από τις εν γένει περιστάσεις προκύπτει ότι δεν διαδραμάτισε ιθύνοντα ρόλο στη διακίνηση θα οδηγήσουν (…)  στο να διαφοροποιηθεί ουσιωδώς η ποινική του μεταχείριση». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button