ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (vid)

Τι αποκάλυψε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού Μαρία Αντωνακάκη

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης κατά της σημερινής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου με αντικείμενο τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2024 ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα οι επιχειρηματίες.

Την είδηση επιβεβαίωσε φιλοξενούμενη απόψε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ ΤV η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, η οποία παρέθεσε και το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί η προσφυγή.

Όπως εξήγησε, η προσφυγή κατά του δήμου Ηρακλείου για τα νέα δημοτικά τέλη θα εδράζεται σε 2 άξονες. Ο ένας άξονας είναι πολιτικού – αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και έχει να κάνει με το κατά πόσον νομιμοποιείται πολιτικά και θεσμικά, ένα μάλιστα μήνα πριν τη λήξη της θητείας τους, η απερχόμενη δημοτική αρχή και το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο να πάρουν μια τέτοια σημαντική απόφαση, που δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή και το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο 2ος άξονας πάνω στο οποίο θα «πατά» η προσφυγή, όπως εξήγησε η κ. Αντωνακάκη, αφορά στο αμιγώς διαδικαστικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στο κατά πόσον ήταν νόμιμο και προβλεπόμενο να διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία και να ψηφιστεί το θέμα των τελών από το δημοτικό συμβούλιο διαδικτυακά, όπως έγινε σήμερα.

Η προσφυγή αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα καθώς, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης, όχι μόνο ο κλάδος της εστίασης, αλλά συνολικά ο επαγγελματικός κόσμος στο Ηράκλειο είναι «καζάνι που βράζει» μετά τις αποφάσεις για αυξήσεις στα νέα δημοτικά τέλη. Οι επαγγελματίες  κάνουν οργισμένοι λόγο για άδικη απόφαση που δεν λαμβάνει υπ’ όψην τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που υπάρχουν…

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button