ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο την περίοδο του Πάσχα – «Στηρίξτε τα ντόπια καταστήματα», λένε οι έμποροι

Στα δώρα για τα βαφτιστήρια έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι

Πρεμιέρα κάνει μεθαύριο Κυριακή των Βαΐων το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων του Ηρακλείου για την περίοδο του Πάσχα. Μετά από μία “αναιμική” εκπτωτική περίοδο, οι έμποροι ευελπιστούν πως τα δώρα για τα βαφτιστήρια και το πασχαλινό τραπέζι θα δώσουν την απαραίτητη οικονομική “ανάσα” στα ταμεία τους. Μάλιστα, διά στόματος του προέδρου τους Μανόλη Κουμαντάκη, οι έμποροι του Ηρακλείου απευθύνουν έκκληση στους καταναλωτές να στηρίξουν τις ντόπιες επιχειρήσεις. 

Αναλυτικότερα, το πασχαλινό ωράριο στην αγορά του Ηρακλείου έχει ως εξής: 

* Μεθαύριο Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

* Τη Μ. Δευτέρα, τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη η αγορά θα λειτουργήσει με σπαστό ωράριο και συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 

* Τη Μ. Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 

* Τη Μ. Παρασκευή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. 

* Το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. 

* Σημειώνεται, τέλος, πως ανήμερα του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 7 Μαΐου (σ.σ. ημέρα κατά την οποία έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς) τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ενίσχυση αγοράς 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης ζητά από τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς τα χρήματά τους ανακυκλώνονται στην τοπική οικονομία. 
Συγκεκριμένα, όπως είπε στο Ράδιο 98,4, «γνωρίζουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, τα οικονομικά των νοικοκυριών, αλλά ελπίζουμε ότι η αγορά θα ενισχυθεί, όπως και η μικροοικονομία των νοικοκυριών». 
Τέλος, ο κ. Κουμαντάκης αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, και πρόσθεσε ότι καταρτίστηκε ένα ωράριο που θα εξυπηρετεί και τους πιστούς για τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις. 

«Ποτέ την Κυριακή»: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων 

«Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία», διαμηνύει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων διά στόματος Δημόκριτου Σαλούστρου, ο οποίος, μιλώντας στο Ράδιο 98,4, έκανε λόγο «για ωράριο- “λάστιχο”». 

Ο κ. Σαλούστρος αναφέρθηκε σε πρακτικές μη πληρωμής της προσαύξησης της κυριακάτικης εργασίας κι εξέφρασε την αγωνία του για την απόφαση ανάθεσης κατάρτισης του ωραρίου από τους Δήμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους στις τουριστικές περιοχές. 

«Οι εργαζόμενοι προφανώς δεν πρόκειται να παραδώσουν τα κλειδιά του σπιτιού τους στην εργοδοσία. Γιατί πρακτικά αυτό μας ζητάνε. Να παραδώσουμε τα κλειδιά του σπιτιού μας στην εργοδοσία και να αποφασίζει αυτή πότε θα βλέπουμε τα παιδιά μας και πότε θα βλέπουμε τους συζύγους μας, όποτε και όπως αυτοί θέλουν», σημείωσε. 

Παράλληλα, ο Δημόκριτος Σαλούστρος υπενθυμίζει: «Ξεκινάμε από τη “Black Friday”. Έχουμε την προετοιμασία για τις χριστουγεννιάτικες και τις πρωτοχρονιάτικες προσφορές. Αμέσως μετά την περίοδο των εκπτώσεων κι ακολουθεί το Πάσχα. Δεν υπάρχει ούτε μέρα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Η κατεύθυνση είναι η πλήρης διεύρυνση του ωραρίου. Σε κάποιες περιοχές έχει προταθεί να διερευνηθεί το ωράριο σε όλες τις Κυριακές του έτους μέχρι τις 11 και 12 τη νύχτα, όπως στον Δήμο Χερσονήσου». 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button