ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Ο ένας τον κρατούσε, ο άλλος τον μαχαίρωσε – Ισόβια στον πατέρα, 12 χρόνια στον γιο για το θάνατο του άλλου γιου από τα χέρια τους

Αναβίωσε χθες στα Δικαστήρια η οικογενειακή τραγωδία, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020 στη Θέρισο, όταν ένας 26χρονος έπεφτε νεκρός από τα χέρια του ίδιου του πατέρα και συνεργό τον αδελφό του

Μια από τις πιο θλιβερές οικογενειακές τραγωδίες που έχουν εκτυλιχθεί τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη “αναβίωσε” χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν ένας 59χρονος άνδρας μαζί με τον 28χρονο γιο του. 

Αμφότεροι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2020, έξω από το σπίτι της οικογένειας, στη συνοικία της Θερίσου. 

Τον Οκτώβριο του 2021, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε δικάσει και καταδικάσει πατέρα και γιο σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Εντούτοις, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κήρυξε χθες ένοχο τον 28χρονο άνδρα για συνέργεια στη δολοφονία του αδερφού του από τον πατέρα τους. 

Έσπασε” η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον νεαρό, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών

Ως εκ τούτου, “έσπασε” η ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τον νεαρό, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Στον αντίποδα, τα ισόβια παρέμειναν για τον πατέρα του, ο οποίος κρίθηκε ξανά ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση του μεγαλύτερου γιου του.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου αναφορικά με τη μείωση της ποινής που επιβλήθηκε στον νεαρό, η μητέρα του 28χρονου έσπευσε να τον αγκαλιάσει γεμάτη χαρά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρούμενος για την εν λόγω εξέλιξη εμφανίστηκε και ο πατέρας του. 

Ας σημειωθεί ότι η μητέρα του νεαρού, παρά το ότι βρισκόταν χθες στο ακροατήριο, δεν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, κάτι που είχε συμβεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η υπεράσπιση ζήτησε χθες να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες, ωστόσο η Έδρα δε χορήγησε τελικά κανένα ελαφρυντικό. 

Η πρωτόδικη απόφαση 

Τον Οκτώβριο του 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Πατέρας και γιος κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία» και καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ισόβια κάθειρξη. 

Το φρικτό τέλος του 26χρονου – Τον σκότωσε με κουζινομάχαιρο 

Ο 26χρονος άνδρας είχε βρει φρικτό τέλος με τραύματα από κουζινομάχαιρο στη μασχάλη και τον μηρό, ανήμερα των Χριστουγέννων (αλλά και της ονομαστικής του εορτής) τον Δεκέμβριο του 2020. Ο νεαρός είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ωστόσο τελικά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. 
Η μητέρα της οικογένειας είχε δει τότε το ένα της παιδί να χάνει τη ζωή του, ενώ ο άλλος της γιος και ο σύζυγός της είχαν οδηγηθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής. 

Με δηλώσεις που είχε κάνει τότε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι ο μικρότερος γιος της κατηγορείται άδικα. «Ήταν μέσα (σ.σ. στο σπίτι) και δεν είχε καμία σχέση», ανέφερε τότε. «Αν είχε κάνει ο μικρός αυτό το πράγμα, εγώ η ίδια θα ζητούσα να τον δικάσουν», είχε δηλώσει η χαροκαμένη μητέρα, συμπληρώνοντας ότι ο νεαρός καταδικασθείς ήταν αυτός που φρόντισε τα τραύματα του αδερφού του. 

Η μητέρα είχε αποχαιρετήσει μάλιστα τότε, για στερνή φορά, τον μεγάλο της γιο την ώρα που οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αποφάσιζαν την προφυλάκιση του συζύγου της και του μικρότερου γιου της. Ας σημειωθεί ότι ο 28χρονος αδερφός τού θύματος είχε εκφράσει τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, την επιθυμία να παραστεί στην κηδεία του αδερφού του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν του επετράπη. 

Μετά το τραγικό περιστατικό, ο πατέρας του 26χρονου είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν σε άμυνα. Η – τότε – υπεράσπιση του παιδοκτόνου είχε κάνει λόγο για ατύχημα, ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι ο 26χρονος εκλιπών κρατούσε μαχαίρι και πως ό,τι έγινε, έγινε πάνω στην πάλη. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει τότε η πλευρά του 59χρονου πατέρα, το θύμα βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο 28χρονος αδερφός τού θύματος είχε ισχυριστεί το 2020 στην απολογία του ότι δεν μπορεί να θυμηθεί πώς διαδραματίστηκε το επίμαχο περιστατικό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε δεχτεί χτύπημα από τον αδερφό του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button