ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Μαζική η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στην κινητοποίηση για το φορολογικό νομοσχέδιο (vid)

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μαζική η συμμετοχή των ελεύθερων επαγγελματιών στην κινητοποίηση για το φορολογικό νομοσχέδιο (vid)

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα,  διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν ταφόπλακα για την επαγγελματική τους πορεία

  • «Ταφόπλακα» το νομοσχέδιο, λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Η αγωνία του Μανόλη που σκέφτεται να κλείσει την επιχείρηση εστίασης
  • Οι αγωνίες του Δημήτρη που είναι ξυλουργός 25 χρόνια
  • Στον αέρα το μέλλον και των νέων δικηγόρων
  • Κραυγή αγωνίας από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους
  • Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Δικηγόροι, μηχανικοί, επαγγελματοβιοτέχνες, φαρμακοποιοί, έμποροι και επαγγελματίες από την εστίαση, βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη (22/11) στην πλατεία Ελευθερίας, μαζί με γιατρούς, ηλεκτρολόγους υδραυλικούς και ιδιοκτήτες ταξί, που με ξεκάθαρη φωνή εξήγησαν ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες τους βάζει ταφόπλακα.

Ο κ. Μανώλης με δεκαετίες στο χώρο της εστίασης, σκέφτεται να κλείσει την μικρή του επιχείρηση αν το νομοσχέδιο προχωρήσει. Άλλωστε θα είναι και η μοναδική του όπως λέει ευκαιρία, για  να μην καταλήξει με αφόρητα χρέη.

Την ίδια σκέψη κάνει και ο κ. Δημήτρης που επί 25 περίπου χρόνια ασχολείται με την ξυλουργική. Οι συνθήκες και η πίεση δεν έχει προηγούμενο λέει, ζητώντας από τους μικρομεσαίους να αγωνιστούν για να σώσουν όσα έχουν επί χρόνια με κόπο και αγώνες έχουν καταφέρει.  

dikigoroi

Στο ίδιο κλίμα και οι νέοι δικηγόροι, που ένας στους τέσσερις έχει κλείσει το γραφείο του και δουλεύει από το σπίτι. Συνθήκες τρέλας και απαξίωσης εξηγούν που δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια επιστήμη που έχει ταχθεί να υπηρετεί το δίκαιο και τον άνθρωπο.

Η κινητοποίηση σήμερα στο Ηράκλειο είχε ένταση και παλμό, όπως και αποφασιστικότητα, με τους συμμετέχοντες να εξηγούν ότι δεν θα ανεχτούν μετά από μια αιματηρή 10ετή οικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας και εν μέσω πρωτοφανούς ακρίβειας, η κυβέρνηση με φοροεισπρακτικό τρόπο, να τους οδηγεί στην εξόντωση.

Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους, επαγγελματίες όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι που έχουν όπως είπαν μπει στο στόχαστρο. Δεν είμαστε φοροφυγάδες σημειώνουν, εξηγώντας ότι το να τσουβαλιάζεις τους επαγγελματίες και να τιμωρείς, μόνο δίκαιη λογική στην άσκηση πολιτικής δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο να ενεργοποιήσει τα εργαλεία που έχει για να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, τόνισαν οι συγκεντρωμένοι που πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας, σημειώνοντας με νόημα ότι θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

Δείτε το βίντεο: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button