ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Ζητούν να μπει φρένο στο φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων από μαϊμού ξεναγούς (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζητούν να μπει φρένο στο φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων από μαϊμού ξεναγούς (vid)

Προβληματισμός επικρατεί και σε σχέση με την συρρίκνωση των σχολών ξεναγών και όπως σημειώνουν δίμηνα επιμορφωτικά σεμινάρια δεν αποτελούν ολοκληρωμένη εκπαίδευση όπως συμβαίνει στις σχολές ξεναγών οι οποίες έχουν βραβευτεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο

  • Οι θέσεις των ξεναγών σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον δήμαρχο Ηρακλείου
  • Επιμένουν σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα σημεία μεγάλης επισκεψιμότητας
  • Τριήμερο σεμινάριο των ξεναγών μία ανάσα από την έναρξη της τουριστικής σεζόν

Μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Ηράκλειο αναμένουν ξεναγοί ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, με τον κλάδο να πραγματοποιεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επαφές με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και άλλους φορείς με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την υποδοχή των τουριστών.

Μεταξύ άλλων, η στάση και όχι η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον Αλέξη Καλοκαιρινό.

Ζητούμενο όλων είναι οι μετακινήσεις των τουριστών με ασφάλεια και προς τη κατεύθυνση αυτή, μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι υποδομές, οι σημάνσεις και όχι μόνο, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει όπως τόνισαν να υπάρξει για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα, ζητούν τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να μπει φρένο στο φαινόμενο των παράνομων ξεναγήσεων από μαϊμού ξεναγούς που δυσφημούν το νησί.

Προβληματισμός επικρατεί και σε σχέση με την συρρίκνωση των σχολών ξεναγών και όπως σημειώνουν δίμηνα επιμορφωτικά σεμινάρια δεν αποτελούν ολοκληρωμένη εκπαίδευση όπως συμβαίνει στις σχολές ξεναγών οι οποίες έχουν βραβευτεί σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο τριήμερου σεμιναρίου στο Ηράκλειο, ξεναγοί είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ποικίλα θέματα.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button