ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Επί ποδός οι αλιείς για να γλυτώσουν τις ζημιές στα σκάφη τους – Ζητούν να δοθούν άμεσα προς χρήση οι πλωτές εξέδρες (vid)

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επί ποδός οι αλιείς για να γλυτώσουν τις ζημιές στα σκάφη τους – Ζητούν να δοθούν άμεσα προς χρήση οι πλωτές εξέδρες (vid)

Ζημιές στα σκάφη τους έχουν υποστεί αλιείς στο λιμάνι του Ηρακλείου

  • Πολλά τα προβλήματα τις μέρες που πνέουν θυελλώδεις άνεμοι
  • Βάρκες η μία δίπλα στην άλλη λόγω μεγάλης έλλειψης χώρου
  • Οι ψαράδες υποστηρίζουν πως δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας
  • Σε δέκα ημέρες οι πλωτές εξέδρες για καΐκια και τουριστικά σκάφη

«Αναταράξεις» στο λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω της έλλειψης χώρων για το δέσιμο των καϊκιών με συνέπεια τα σκάφη τους να στριμώχνονται σαν τις… σαρδέλες, με ότι κινδύνους  αυτό συνεπάγεται, καθώς δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν και ζημιές στα σκάφη τους, ενώ στην περίπτωση που ο καιρός αγριέψει, αλιείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

Αναταράξεις στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω της έλλειψης χώρων για το δέσιμο των καϊκιών με συνέπεια τα σκάφη τους να στριμώχνονται σαν τις… σαρδέλες, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στα σκάφη τους, καθώς δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν και ζημιές στα σκάφη τους ενώ στη περίπτωση που αγριέψει ο καιρός, ψαράδες δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

Λόγω των χθεσινών έντονων καιρικών συνθηκών, ψαράδες βρίσκονταν επί ποδός για να γλιτώσουν μεγαλύτερες ζημιές στα καΐκια τους, με τους ίδιους να μας περιγράφουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο δέσιμο των σκαφών τους.

Να δοθούν άμεσα προς χρήση οι πλωτές εξέδρες, ζητά ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων.

Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος δηλώνει ότι θα δοθεί λύση σε λίγες ημέρες και ότι στις πλωτές εξέδρες, πέρα από τα καΐκια θα δένουν και τα τουριστικά σκάφη.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button