ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Ελεύθεροι για την εισαγωγή χασίς στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού αλλά… παραμένουν έγκλειστοι

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η νεαρή κοπέλα που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης μέσα σε ρούχα που επρόκειτο να δώσει στον σύζυγό της και τον ανιψιό του που κρατούνται στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα

Σε βάρος της γυναίκας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

Ωστόσο, κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν, προ ημερών, και σε βάρος του συζύγου της και του συγγενή του οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην εισαγωγή ναρκωτικών.

Από την πρώτη στιγμή η κατηγορούμενη ανέφερε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για το χασίς (περίπου 3,5 γραμμάρια) που εντοπίστηκε μέσα σε ραφή ενός εκ των ενδυμάτων που μετέφερε στις φυλακές. 

Αυτό φέρεται να υποστήριξε και νωρίτερα σήμερα Τρίτη 30/1, στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Εκτός από τη νεαρή γυναίκα, σήμερα απολογήθηκαν και οι δύο νεαροί συγγενείς που είναι έγκλειστοι στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. 

Ο σύζυγος της κοπέλας φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την κάνναβη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανιψιός του συζύγου της κοπέλας φέρεται να ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το χασίς, υποστηρίζοντας πως ούτε ο θείος του, ούτε η γυναίκα του γνώριζαν για τη μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε.

Τελικά, μετά το πέρας της διαδικασίας των απολογιών, η νεαρή γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο

Ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο για τη συγκεκριμένη υπόθεση αφέθηκε εν τέλει και ο σύζυγός της, ο οποίος, ωστόσο, επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται για άλλο αδίκημα.

Αναφορικά με τον τρίτο κατηγορούμενο, αποφασίστηκε για την επίμαχη υπόθεση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κι εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του). 

Και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, πάντως, επέστρεψε στις φυλακές καθώς και αυτός κρατείται για άλλη υπόθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button