ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ηράκλειο: Δεν απολογήθηκε ο 66χρονος λυράρης λόγω αποχής των δικηγόρων – To 2024 ξανά στην ανακρίτρια

Πρόκειται για τον άνδρα που εδώ και μερικούς μήνες είναι προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού

Σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 66χρονος καλλιτέχνης κρητικής μουσικής ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας ανήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για τον άνδρα που εδώ και μερικούς μήνες είναι προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού.

Όπως είχε γράψει το προηγούμενο διάστημα το neakriti.gr η απολογία του 66χρονου επρόκειτο να λάβει χώρα προ ημερών.

Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της συνεχιζόμενης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, οι οποίοι αντιδρούν σθεναρά στο προωθούμενο από την κυβέρνηση φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο 66χρονος θα οδηγηθεί τελικά ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για να απολογηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024.

Ας σημειωθεί ότι η περίπτωση της απολογίας του λυράρη δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εξαίρεσης του συνηγόρου του από την αποχή των δικηγόρων, καθώς ο κατηγορούμενος είναι -ούτως ή άλλως- κρατούμενος για την υπόθεση με το ανήλικο αγόρι.

Όπως ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το neakriti.gr, και η “Νέα Κρήτη”, ο λυράρης είναι κατηγορούμενος για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τις ειδικότερες μορφής της κατοχής και της διαβίβασης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις που φέρεται να αποδίδονται στον 66χρονο αφορούν σε δύο ανήλικα κορίτσια, κάτω των 15 ετών, κατά το χρόνο τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων.

Ειδικότερα, η μια ανήλικη φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, ενώ η έτερη ανήλικη δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι επίμαχες περιπτώσεις φέρεται να σημειώθηκαν πριν λάβει χώρα η έτερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και για την οποία είχε προφυλακιστεί ο 66χρονος

Υπενθυμίζεται ότι για την τελευταία υπόθεση, ο 66χρονος είχε κάνει λόγο, κατά την απολογία του, πριν από μερικούς μήνες, για «πλεκτάνη» που είχε στηθεί σε βάρος του.

Πάντως, από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου αγοριού είχε εκφραστεί τότε η έντονη ικανοποίηση για την απόφαση προφυλάκισης του κατηγορούμενου καλλιτέχνη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button