ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Έφη Αχτσιόγλου από το Ηράκλειο: «Το στοίχημα είναι πολιτικό» (pics)

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί στην Κρήτη η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου – Απόψε το βράδυ (4/9) συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο βρίσκεται η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Άχτσιόγλου, όπου συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σε συζήτηση για το πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη προέδρου, παραβρέθηκε η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία ανέφερε ότι στον πυρήνα της διαδικασίας βρίσκεται η πεποίθησή της ότι «η ελληνική κοινωνία αξίζει, οφείλει και μπορεί να ζήσει καλύτερα, από αυτή την καθημερινότητα στην οποία την έχει καθηλώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η Εφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι πρέπει να «σημάνουμε συναγερμό και να εμπεδώσουμε στους συμπολίτες μας, τη δυνατότητα ότι μπορεί να υπάρξει μια εναλλακτική προοπτικής στον τόπο αυτό. Να δίνει περισσότερα δικαιώματα καλύτερους μισθούς και μια καθημερινότητα με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, από αυτό που έως τώρα βιώνουν ως κανονικότητα» και πως η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου «είναι εξαιρετικά σημαντική για την ίδια την διαδικασία, αλλά και την επόμενη μέρα. Είναι σημαντική για τη δύναμη του νέου ή της νέας προέδρου και για το μήνυμα που θα στείλει προς τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ που περιμένουν για την γρήγορη ανασύνταξη του. Επίσης είναι σημαντική και για την υπόλοιπη κοινωνία ως προς τη δυνατότητα μας, να επανέλθουμε σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».

Σε δηλώσεις της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ ανέφερε ότι το στοίχημα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

«Το στοίχημα είναι πολιτικό. Είναι ένα στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ πρώτα από όλα, είναι ένα στοίχημα κυρίως για την κοινωνία, γιατί και εμείς εδώ βρισκόμαστε για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία» και πως η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια διαδικασία “απολύτως ανοιχτή”».

«Όταν λέμε ανοιχτή το εννοούμε και ο καθένας από εμάς κατέρχεται με το δικό του πολιτικό σχέδιο, τη δική του οργανωτική πρόταση και φυσικά με τη δική του διαδρομή, με τελικούς κριτές τους ψηφοφόρους».

 «Η κοσμογονία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται μια τεράστια δυστοπία»

«Ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός. Ιδιοκτήτες της χώρας είναι οι πολίτες της και δεν υπάρχει μεγαλύτερο σφάλμα για έναν πολιτικό από το να θεωρεί τους πολίτες δεδομένους», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου, το βράδυ της Κυριακής, σε εκδήλωση  – συζήτηση με πολίτες που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

«Η άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι “εγώ είμαι η αντιπολίτευση του εαυτού μου και δεν υπάρχει κανείς άλλος”, είναι η πλέον ναρκισσιστική τοποθέτηση πρωθυπουργού. Όμως, να ξέρουν ότι είναι βαθιά γελασμένοι, ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και όσοι νομίζουν ότι είναι “νόμιμοι” ή “παραδοσιακοί” ιδιοκτήτες της χώρας», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

«Ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός. Ιδιοκτήτες της χώρας είναι οι πολίτες της και δεν υπάρχει μεγαλύτερο σφάλμα για έναν πολιτικό από το να θεωρεί τους πολίτες δεδομένους. Σε αυτό το ολίσθημα έχει υποπέσει ήδη πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης, στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τις εκλογές», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αχτσιόγλου Χανιά

«Πυρκαγιές καίνε τη χώρα από άκρη σε άκρη, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, συντελείται μία τεράστια οικολογική καταστροφή. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν απλώς ένας γιγαντιαίος μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος, απευθείας αναθέσεων, ρουσφετολογικών προσλήψεων, παρακολούθησης του μισού πολιτικού συστήματος και των στρατιωτικών, τελικά αποδεικνύεται και ένα εγκληματικό κράτος. Η κοσμογονία που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται μία τεράστια δυστοπία», επισήμανε και πρόσθεσε ότι αυτό το καλοκαίρι «η βία σαρώνει την ελληνική κοινωνία, αυτόκλητοι σερίφηδες στον Έβρο, ακροδεξιοί χούλιγκαν δολοφονούν έναν νέο άνθρωπο στην Αθήνα. Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες δεν μπόρεσαν να πάνε ούτε μία μέρα διακοπές, γιατί έχουν διαλυθεί από την ακρίβεια, το εισόδημά τους έχει μειωθεί και φοβούνται ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι χειρότερος. Αυτή είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σε συνέντευξή της στο “Zarpa Radio” η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κυβερνητικό κόμμα και πρέπει γρήγορα να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά. Πρέπει να γίνει ισχυρός, διότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να υψώσει ανάστημα απέναντι στη Δεξιά, αλλά και απέναντι στον ακροδεξιό λόγο».

«Ο κ. Μητσοτάκης εμπέδωσε τον φόβο στους πολίτες και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική, βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση, για να έχουν καλύτερο εισόδημα, να συγκρατηθούν οι τιμές, να νιώθουν ασφάλεια, να  υπάρχει προστασία των δασών και υπηρεσίες πρόληψης», πρόσθεσε.

Αχτσιόγλου στα Χανιά

Αναφερόμενη στα εργασιακά υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα να συζητάμε αν είναι εντάξει να δουλεύεις 13 ώρες και να σερβίρεις κολυμπώντας. Ο χρόνος εργασίας και η αμοιβή ενός εργαζόμενου αφορούν τη ζωή του. Αν δουλεύει 13 ώρες τι είναι η υπόλοιπη ζωή του; Η ΝΔ έχει οπισθοδρομική αντίληψη για την εργασία. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προοδευτική αντίληψη, μιλάμε για σταθερές δουλειές με καλούς μισθούς, για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων -της ψηφιακής μετάβασης και της εργασίας από το σπίτι- με προστασία των εργαζομένων, για ενιαία δικαιώματα και ενιαίους κανόνες, για συλλογικές συμβάσεις και κατώτατο μισθό που θα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών».

Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε του πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζοντας ότι «μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματος και να εγγραφούν εκείνη την ημέρα. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή είναι στοίχημα της δημοκρατίας και της πολιτικής».

Δείτε εικόνες από το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button