Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

Ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αυξάνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας για να αποδυναμώσει τις πολιτοφυλακές της Χαμάς , οι ΗΠΑ έστειλαν μια δεύτερη ομάδα αεροπλανοφόρων στην περιοχή και η Ρωσία απάντησε επίσης στην αυξανόμενη ένταση με πρόσθετες ναυτικές μονάδες, η Κίνα στέλνει επίσης ομάδα πολεμικών πλοίων στη Μέση Ανατολή.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, επέκρινε τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε μετριοπάθεια προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, μαζί με τα περισσότερα κράτη της ΕΕ, έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ και υπερασπίζονται την αδιάλλακτη προσέγγιση του ισραηλινού στρατού. Μένει τώρα να δούμε αν η πρόσθετη κινεζική ναυτική παρουσία στην περιοχή θα έχει επίσης αντίκτυπο σε αυτήν την κλιμακούμενη σύγκρουση.

Άλλωστε, το Πεκίνο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια να μεσολαβήσει μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών και να παρουσιαστεί ως αμερόληπτο. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε στρατιωτική επέμβαση από τις μεγάλες δυνάμεις – και έτσι να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button