ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Παναγία Καμαριανή: Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός στη Νέα Αλικαρνασσό (pics)

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάζεται και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Κρήτης

Πλήθος πιστών σπεύδει κάθε χρόνο με κατάνυξη να συμμετάσχει στη Θεία Λατρεία στον ιερό Ναό της, στην Νέα Αλικαρνασσό, καθώς και την παραμονή στον πανηγυρικό εσπερινό. 

Έτσι και φέτος με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελείται ο εσπερινός, με τους πιστούς να σχηματίζουν ουρές για να προσκυνήσουν την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Καμαριανής και να ανάψουν κεράκι στη Χάρη Της. 

Πώς εντοπίστηκε η εικόνα της Παναγίας της Καμαριανής

Στην παλιά Αλικαρνασσό (Μ. Ασία) καθόταν μια γυναίκα στο σπίτι της. Στον ύπνο της είδε μια μαυροφόρα γυναίκα να της λέει να φύγει από το σπίτι της γιατί ήταν δικό της. Το είπε στον άνδρα της και εκείνος της απάντησε «όνειρο ήταν». Αλλά το όνειρο αυτό επαναλήφθηκε τρεις φορές.

Τότε της είπε ο άνδρας της, «όταν την ξαναδεί, να τη ρωτήσει ποια γυναίκα είναι». Πράγματι, όταν την ξαναείδε, τη ρώτησε: «Ποια είσαι και μου λες να φύγω από σπίτι μου;». Τότε εκείνη της απάντησε: «Είμαι η Παναγία. Να σκάψετε στο τάδε μέρος να βρείτε την εικόνα μου. Θέλω να μου χτίσετε εκεί σπίτι (εκκλησία δηλαδή)». Πήγαν κι έσκαψαν και βρήκαν την εικόνα σ’ ένα καμαράκι, γι’ αυτό τη λένε και Καμαριανή.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button