Διεθνής επικαιρότητα

ΗΠΑ: Η Ρωσία εκτελεί στρατιώτες που αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές των ανωτέρων τους

Η Ρωσία «εκτελεί στρατιώτες» που προσπαθούν να οπισθοχωρήσουν καθώς αντιμετωπίζουν επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, όπου τα στρατεύματα της Μόσχας έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Διαθέτουμε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός εκτελεί στρατιώτες που αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Έχουμε επίσης πληροφορίες ότι Ρώσοι διοικητές απειλούν να εκτελέσουν ολόκληρες μονάδες, εάν αυτές επιχειρήσουν να απομακρυνθούν από τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Πεντάγωνο: Ενισχύει τον στρατό στη Μέση Ανατολή

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή με περίπου 900 στρατιώτες, εν μέσω των κλιμακούμενων επιθέσεων που εξαπολύουν φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή. Οι ενισχύσεις πρόκειται να αφιχθούν σύντομα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στους προορισμούς τους, διευκρίνισε.

Με φόντο τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αμερικανικά στρατεύματα έχουν δεχθεί τουλάχιστον δώδεκα επιθέσεις στο Ιράκ και άλλες τέσσερις στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας Πάτρικ Ράιντερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, νωρίτερα σήμερα αποκρούστηκε επίθεση εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button