Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ημιβύθιση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Χαλκίδα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ότι Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος σημαίας Πολωνίας παρουσίασε εισροή υδάτων, κατά τη διαδικασία καθέλκυσης στη θάλασσα, σε ναυπηγείο της περιοχής.

Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν η ημιβύθιση του σκάφους και η επικάθισή του σε αβαθή πλησίον πλωτής εξέδρας του ναυπηγείου. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ένα  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ¨ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ» Ν.Χ. 41 και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Έγινε η απάντληση των υδάτων με τη χρήση αντλίας και με μέριμνα του ΟΛΝΕ πραγματοποιήθηκε προληπτικά η ρίψη πλωτού φράγματος περιμετρικά του σκάφους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Διακομιδή ασθενούς από τη Σκύρο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε, η διακομιδή, 41χρονου ασθενούς, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ Ν. Ραφήνας 73,

The post Ημιβύθιση Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Χαλκίδα appeared first on STEREA NEWS.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button