Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ημέρα Γνωριμίας στη Μυτιλήνη με το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο γνώσης θα έχουν μαθητές και μαθήτριες από τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο συμμετέχοντας στην «Ημέρα Γνωριμίας» με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:30, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, μαθητές/τριες από Δ’ έως ΣΤ΄ Δημοτικού, και από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίουθα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTY Greece.

Η Διευθύντρια του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece, Δρ Γεωργία Τσουλφά, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για την “Ημέρα Γνωριμίας” στη Μυτιλήνη καθώς και για το έργο του κέντρου.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος· τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του European Talent Support Network. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η εκδήλωση γνωριμίας στη Μυτιλήνη με τα μαθήματα του CTY Greece είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/τριες και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Eurobank η οποία μέσω της δωρεάς της στο Πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει έναν σημαντικό αριθμό υποτροφιών, ειδικά για τους μαθητές και για τις μαθήτριες της Λέσβου, βάσει οικονομικών κριτηρίων. Σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece, και να παρακολουθήσουν

·         το μάθημα «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» (για μαθητές/τριες Δ- ΣΤ ‘ Δημοτικού)

·         το μάθημα «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (για μαθητές/τριες Α’- Γ΄Γυμνασίου)

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο https://bit.ly/Mytilene20012024

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece: Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253, email: cty@anatolia.edu.gr

Οι γονείς θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εισαγωγή στο CTY Greece καθώς και για τις υποτροφίες που προσφέρονται.

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς

Την ίδια ημέρα και ώρα, στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά συνδιοργανώνει με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διευθυντές σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιήσουν στη σχολική τάξη τους για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και την αύξηση κινήτρου των παιδιών, καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών/τριών με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές ικανότητες. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες σε ομάδες των 25-30 συμμετεχόντων και θα προσφερθούν τρία ξεχωριστά εργαστήρια.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής.

Για τους εκπαιδευτικούς Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης: https://forms.gle/hyEzsWp8rGxJ6ppU9

β. για τους εκπαιδευτικούς Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης

– θεωρητικής κατεύθυνσης: https://forms.gle/MWTvXg4kmtwcuPZg6

– θετικής κατεύθυνσης: https://forms.gle/MtHcz9c1uGhKzrxt6

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button