ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ζέττα Μακρή από τα Χανιά: «Ο Βενιζέλος άφησε το στίγμα του στην Ιστορία και για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις» (pics)

«Με δέος και συγκίνηση εκπροσωπώ και σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στο μνημόσυνο του Εθνάρχη», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μακρή – «Το ετήσιο μνημόσυνο των Βενιζέλων αποτελεί ευκαιρία αναστοχασμού», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

Η μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου τιμήθηκε σήμερα Κυριακή (31/3) στο καθιερωμένο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο στα Χανιά. Στα διαχρονικά μηνύματα της πολιτικής του Εθνάρχη και στη διεθνή ακτινοβολία του αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή που έδωσε το “παρών” στις διήμερες εκδηλώσεις.

Ογδόντα οκτώ χρόνια μετά τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου και 60 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του Σοφοκλή, η μνήμη τους όπως και η παρακαταθήκη τους παραμένει ζωντανή.  Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των δύο πολιτικών που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία της χώρας, τελέστηκε το πρωί στους Τάφους των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία.

Τάφοι Βενιζέλων

Στο μεταρρυθμιστικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Το “παρών” έδωσαν σύσσωμες οι τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
«Με δέος και συγκίνηση εκπροσωπώ και σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στο μνημόσυνο του Εθνάρχη. Ενός πολιτικού που άφησε το στίγμα του στην ελληνική ιστορία, μεταξύ άλλων και για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι ξανά στα Χανιά και βλέπω πως οι άνθρωποι γνωρίζουν και διδάσκονται από την πορεία του και εν γένει από την πολιτική προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Εκδηλώσεις Τάφοι Βενιζέλων

Από την πλευρά της η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη μίλησε για τον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο:  «Ένας μεγάλος ηγέτης – περήφανη που κατάγονται από την πατρίδα μας – γιατί είναι αυτός που έκανε τον πατριωτικό φιλελευθερισμό, διπλασίασε την Ελλάδα και έβαλε τις αρχές για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Το ίδιο και ο γιος του, ένας μετριοπαθής πολιτικός που άφησε ένα μεγάλο πολιτικό αποτύπωμα».

Εκδηλώσεις Τάφοι Βενιζέλων

Ήταν 18 Μαρτίου του 1936 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πέθανε στο Παρίσι, όπου είχε καταφύγει μετά από μια δήλωση αποχώρησης από την πολιτική ζωή.  Ο γιος του Σοφοκλής Βενιζέλος, πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1950 ως το 1951, πέθανε σε ηλικία 69 ετών στις 7 Φεβρουαρίου του 1964. 

Εκδηλώσεις Τάφοι Βενιζέλων

«Το ετήσιο μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου είναι μια ευκαιρία αναστοχασμού για τη σύγχρονη πορεία της Ελλάδος, τα επιτεύγματα, τους θριάμβους, τις καταστροφές αλλά και το πώς η Ελλάδα μπορεί να διαλέγεται, να σχεδιάζει και να πετυχαίνει», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Εκδηλώσεις Τάφοι Βενιζέλων

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button