Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ε. Ντουρουντούς: «Τιμή μου που υπηρέτησα επί επτά έτη στο Βόρειο Αιγαίο»

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου αλλά και τους συναδέλφους του έστειλε ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του που υπηρέτησε επί επτά συναπτά έτη στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο μακροβιότερος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς προήχθη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο βαθμό το Αντιστράτηγου και αποστρατεύεται.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και κυρίως ως προς τα θέματα ασφάλειας, λαμβάνοντας, τόσο σε ελληνικό αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επαίνους για τους χειρισμούς του στη δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Ο ίδιος στο μήνυμα του αναφέρει για την παρουσία του στο Βόρειο Αιγαίο ότι αποτελεί ξεχωριστό στίγμα της διαδρομής του με όλες τις δυσκολίες καθώς όπως τονίζει πορεύτηκε σε δρόμους των ατελείωτων ωρών δουλειάς, μοναξιάς, σιωπής και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Στο μήνυμά του προς τους συναδέλφους του και τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

“… ο κύκλος της τριάντα επτάχρονης (37ης) Υπηρεσιακής μου Διαδρομής στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ΕΚΛΕΙΣΕ… Ξεχωριστό όμως στίγμα αυτής της Διαδρομής, αποτέλεσαν τα έντεκα (11) έτη Υπηρεσίας μου σε δύο (2), Εξέχουσες Εσχατιές της Πατρίδας μας. Βόρειο Αιγαίο [επτά (7) έτη] και Έβρος [τέσσερα (4) έτη]. Δύο περιοχές, ιδιαίτερης Εθνικής Σπουδαιότητας και Ευαισθησίας. Δύο περιοχές στις οποίες, τόσο οι τοπικές τους κοινωνίες, όσο και το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού, για μακρές χρονικές περιόδους ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τα όρια τους, δοκίμασαν, μέτρησαν και ζύγισαν τις αντοχές και τις ανοχές τους λόγω της ιδιαίτερης πραγματικότητας που βιώσαν από το «Μεταναστευτικό Ζήτημα». Ένα ζήτημα, που η ίδια η φύση των χαρακτηριστικών του το καθιστά, ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο, ένα καθαρά με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο ζήτημα και συγχρόνως πολύμορφο και πολύπλοκο στην όλη διαχείριση του καθώς η καθημερινή και εναλλασσόμενη του εξέλιξη, απαιτεί, ατελείωτες ώρες δουλειάς, αβάσταχτες ώρες μοναξιάς και σιωπής, αλλά κυρίως ιδιαίτερη συναισθηματική νοημοσύνη. Κυρίαρχη αξία όμως έχει, η κατανόηση του όλου ζητήματος και των προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται, από τους Ηγέτες, οι οποίοι, οφείλουν να παρέχουν απλόχερα: Στήριξη στο Αστυνομικό Προσωπικό, το οποίο με την σειρά του, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που βρίσκονται έξω από το πεδίο της Αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας ή ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ. Στήριξη στους Πολίτες. Με αυτές τις σκέψεις, και πέραν των από καρδιάς ευχών μου για καλή επιτυχία στο έργο τους, απευθύνομαι με σεβασμό στην Πολιτική και την Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους παρακαλώ να Στηρίξουν, με την παρουσία τους, με κάθε δυνατό τρόπο και με όλες τους τις δυνάμεις, όλους τους Συναδέλφους, ιδίως δε αυτούς που υπηρετούν στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησαν αλλά και εξακολουθούν να πορεύονται τους δρόμους των ατελείωτων ωρών δουλειάς, μοναξιάς, σιωπής και συναισθηματικής νοημοσύνης… Αγαπητοί Πολίτες του Βορείου Αιγαίου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Αγαπητοί Συνάδελφοι. Τιμή μου που είχα δασκάλους Αστυνομικούς που αξιακά με έμαθαν πρώτα από όλα να αναγνωρίζω τα λάθη μου, όπως επίσης ότι τίποτα δεν θα μου χαριστεί χωρίς να έχω προσπαθήσει. Συγχαρητήρια από καρδιάς στην νέα Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Κύριε Αρχηγέ. Φίλε Δημήτρη. Αγαπητοί Συμμαθητές Στρατηγοί. Καλή Επιτυχία στο έργο σας. Καλή δύναμη. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button