Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ευχαριστήριο του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Κοζάνης

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» και ιδιαίτερα τον κύριο Παπαδημητρίου Απόστολο, πρόεδρο του Συλλόγου που δέχτηκαν αφιλοκερδώς να παρακολουθήσουμε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κοζάνης, στην Αίθουσα Τέχνης, την κινηματογραφική ταινία Πέντε – το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βασίλη Τσικάρα.

Το σενάριο της ταινίας αναφέρεται στο ολοκαύτωμα των κατοίκων της Σαμοθράκης κατά την ελληνική επανάσταση του 1821, άγνωστο στους περισσότερους, καθώς η θυσία των κατοίκων της Σαμοθράκης δεν διδάσκεται στο μάθημα της ιστορίας.

Ο ξεσηκωμός της Θράκης, η σφαγή των κατοίκων της Σαμοθράκης και η συγκλονιστική ιστορία των Πέντε Νεομαρτύρων με καταγωγή από το νησί, ζωντάνεψαν στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών.

Η ταινία προβλήθηκε χάρη στον Σύλλογο για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς «Μακρυγιάννης» με την ελπίδα ο λαός μας να μην απωλέσει την ιστορική μνήμη.

Ευχής έργον θα ήταν την ταινία να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της χώρας, ώστε να μην περάσει στη λήθη η ηρωική θυσία και η ομολογία της χριστιανικής πίστης των προγόνων μας.

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Διευθυντής

Τσιτούρας Γεώργιος

 

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button