ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ευρωβουλευτής έστειλε μήνυμα ειρήνης απελευθερώνοντας… περιστέρι μέσα στο ευρωκοινοβούλιο (vid)

Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών μετά την απελευθέρωση του περιστεριού – «Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο»

Οι ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο έμειναν έκπληκτοι και με το στόμα ανοιχτό όταν ο ευρωβουλευτής Μίροσλαβ Ραντατσόφσκι, ηγέτης του «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος», άνοιξε την τσάντα του και άφησε ένα περιστέρι ελεύθερο μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ως σύμβολο ειρήνης.

Ο κ. Ραντατσόφσκι εξήγησε ότι η κίνησή του ήταν μια έκκληση για παγκόσμια ειρήνη, ευχόμενος ειρήνη για όλους τους λαούς, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων και Ουκρανών, και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη.

Οι αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές ήταν διχασμένες. Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, κατηγόρησε τον κ. Ραντατσόφσκι για ανευθυνότητα, υποστηρίζοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο την ευημερία του ζώου που κρύβονταν μέσα στην τσάντα του.

Ένας Σλοβάκος ευρωβουλευτής επίσης ρώτησε με ειρωνικό τρόπο, αν μπορεί τώρα ο κ. Ραντατσόφσκι να πιάσει το περιστέρι. Ο Ζαν Κριστόφ Οτγιέν, ένας από τους προέδρους του Ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι το περιστέρι θα είναι καλά, δηλώνοντας ότι θα ενημερώσει την πρόεδρο της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, για το περιστατικό.

Δείτε το περιστατικό:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button