Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Εποχές ψυχρού πολέμου; 1.500 Γάλλοι στρατιώτες θα πάνε στην Ουκρανία…

Πανέτοιμη να αποστείλει 1500 Γάλλους στρατιώτες στην Ουκρανία είναι η Γαλλία, σε μια εξέλιξη που προκαλεί πραγματικά έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά. Και αυτό διότι δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι θυμίζει συνθήκες ψυχρού πολέμου. Για την αποστολή των Γάλλων στρατιωτών έκανε τοποθέτηση η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε και τα ακόλουθα:

«Οι 1.500 Γάλλοι στρατιώτες θα σταλούν στην Ουκρανία εντός του Απριλίου και θα είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας προκειμένου να αναπτυχθούν στο …Ουκρανικό θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι συνεχίζουν ένα μέρος της ιστορίας τους… την επιχείρηση των προγόνων τους, οι οποίοι επιδόθηκαν στη μυστική εξαγωγή από την Ουκρανία πολιτιστικών θησαυρών, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων βυζαντινών εικόνων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν να τις συντηρήσουν στη Γαλλία».

Παρά τις διάφορες τοποθετήσεις των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίας ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τη Ρωσία, φαίνεται ότι ο Μακρόν αντιλαμβάνεται τα πράγματα αλλιώς και είναι αποφασισμένος να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ανάμειξη στη σύγκρουση στην Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal. Η ανησυχία των Αμερικάνων εστιάζει στο ότι θα μπορούσαν να εμπλακούν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, εάν ο ρωσικός στρατός χτυπήσει τα γαλλικά στρατεύματα που ο Macron θέλει να στείλει στο ουκρανικό έδαφος. Πάντως, η WSJ αναφέρει πως ο Macron έχει διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο, ενώ πρόσφατα έκθεση της γερμανικής Bundestag υποστήριζε πως η επίθεση της Ρωσίας σε γαλλικές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα σηματοδοτούσε την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ για τη συλλογική άμυνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button