Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Επίσκεψη του Πρόεδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

 

Επίσκεψη στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητής, κ. Χατζαράκης Γεώργιος την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του 1ου Γενικού Λυκείου, όπου στεγάζεται η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τον Πρόεδρο υποδέχτηκαν ο Συντονιστής της ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Κυράτσης και η Γραμματεία της Σχολής, Λίνα Σταθοπούλου και Σούζη Τσιάμη.

Ο κ. Χατζαράκης ενημερώθηκε από τον Συντονιστή για την εξέλιξη των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη, καθώς και από την Γραμματεία συζητώντας θέματα αρμοδιότητας τους και εξετάζοντας τυχόν προβλήματα αλλά και προοπτικές της λειτουργίας των Προγραμμάτων.

«Η σημασία της λειτουργίας του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί βασικό  πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και σημαντική διευκόλυνση για τους κατοίκους – επιστήμονες των επαρχιακών πόλεων, που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους και να μετακινηθούν για να το επιτύχουν» τόνισε ο κ. Χατζαράκης εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίηση του για τη λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη, η οποία διατηρεί μια μακρά παράδοση δυναμικής παρουσίας  στον ακαδημαϊκό χώρο.

Στην συνέχεια συναντήθηκε και με τον Διευθυντή του 1ο Γενικού Λυκείου και διδάσκων της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη, κ. Μιχαήλ Παππά  και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους  που λειτουργεί το πρόγραμμα. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κ. Παππά για την παραχώρηση των χώρων της σχολικής μονάδας για την λειτουργία των μαθημάτων καθώς και για την άψογη συνεργασία. Με τη σειρά του ο κ. Παππάς  χαρακτήρισε αυτή τη συνεργασία αγαστή και δημιουργική, προσθέτοντας ότι η διάθεση των χώρων γίνεται με γνώμονα την αποτελεσματική λειτουργία της σχολής, αποτελώντας  ιδιαίτερη τιμή η φιλοξενία μιας Ανώτατης Σχολής Εκπαίδευσης.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κυράτσης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο τόσο για την επίσκεψη του, όσο και για την άψογη συνεργασία και οργάνωση των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button