Διεθνής επικαιρότητα

Επίσημο: Νέο Kia EV3 με 600χλμ. αυτονομία, ευρεία οθόνη 30 ιντσών και 204 άλογα

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Kia μόλις παρουσίασε το ολοκαίνουργιο EV3. Ένα εντυπωσιακό compact EV SUV το οποίο προτάσσει την πολύ καλή αυτονομία του, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που το συνοδεύει αλλά και την ιδιαίτερα ταχύτατη φόρτιση του, αποδεικνύοντας πως τα ηλεκτρικά SUV είναι το μέλλον. Πάμε να δούμε τις λεπτομέρειες που το συνοδεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαστάσεις: Το EV3 έχει μήκος 4.300 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά, ύψος 1.560 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά.

Εξωτερική σχεδίαση: Το EV3 διαμορφώνει τη δική του ταυτότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθήθηκε στο νέο Kia EV3 ονομάζεται «Opposites United» και ουσιαστικά ενδαρκώνει τον συνδυασμό  παιχνιδιάρικου σχεδιασμού με την προσεγμένη λειτουργικότητα, φτάνοντας τελικά στην φουτουριστική αισθητική. Στο εμπρός μέρος, οι κάθετοι προβολείς που είναι τοποθετημένοι στα άκρα της καθαρής επιφάνειας της μάσκας, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επιβλητικής εικόνας, ενώ νέα είναι και η εκδοχή της «Tiger Face» της Κia που ενσωματώνει την πιο πρόσφατη λογική φωτισμού StarMap της μάρκας. Στο προφίλ, η μακριά, κεκλιμένη και με κομψή γραμμή οροφή καταλήγει σε μια πίσω πόρτα ανάλογη ενός hatchback. Στο πίσω μέρος ο απλοποιημένος, σχεδιασμός των πίσω φώτων ενσωματώνεται στο πίσω παρμπρίζ, πλαισιώνοντας τη σχεδίαση της πίσω πόρτας.

Με 9 χρώματα και GT-Line έκδοση

Η Kia προσφέρει το EV3 σε εννέα χρώματα αμαξώματος – δύο από τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό: τα Aventurine Green και Terracotta, ενώ θα υπάρχει και GT-line έκδοση που εκφράζει μια ακόμη πιο στιβαρή και περιπετειώδη εμφάνιση.

Εσωτερικό: Ευρύχωρο και με οθόνες που φτάνουν τις 30 ίντσες

Στο εσωτερικό, highlight είναι σίγουρα η ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών, η οποία αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών. Μάλιστα η οθόνη επεκτείνεται επίσης προς το κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον συνοδηγό πρόσβαση στις λειτουργίες, ενώ να αναφέρουμε πως μία κάτω από την κεντρική οθόνη χειρίζεται διαισθητικά διάφορες λειτουργίες όπως το σύστημα πλοήγησης, τα μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωση του συστήματος του οχήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα συρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και μικρά σακίδια, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα, μπορούν να τοποθετηθούν, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, στο τραπεζάκι.

Κορυφαίος χώρος αποσκευών

Με ένα χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και ένα πορτμπαγκάζ 460 λίτρων πίσω, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του

Με 600χλμ. αυτονομίας και ταχύτατη φόρτιση

Το EV3 διαθέτει ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Globa lModular Platform (E-GMP), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 LongRange εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/ 283 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει μία επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του EV3 είναι 170 km/h. ενώ η έκδοση EV3 LongRange προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα (WLTP). Όταν η μπαταρία του EV3 χρειαστεί επαναφόρτιση, το  σύστημα διαχείρισης φόρτισης του επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας για το 10-80% σε περίπου 31 λεπτά, ενώ προσφέρει και λειτουργία V2L, χάρη στην οποία, μπορεί να προσφέρει το ρεύμα του για φόρτιση άλλων συσκευών.

Φρούριο τα συστήματα ασφαλείας

Το σύνολο ADAS του EV3 περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου ροπής eDTVC για να διασφαλίζεται η μεταφορά ισχύος στο δρόμο ομαλά και σταθερά. Τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist, και Reverse Parking Collision-Avoidance Assist προσφέρουν την απόλυτη σιγουριά.

Το σύστημα Remote Smart Parking Assist της Kia επιτρέπει στους κατόχους να παρκάρουν απομακρυσμένα και με ασφάλεια το EV3 τους σε στενούς χώρους, χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου, ενώ το Head-upDisplay (HUD) των 12 ιντσών προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ για να ελαχιστοποιήσει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button