ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επίθεση Κατρίνη στην κυβέρνηση από τα Χανιά: «Συνειδητή η απαξίωση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση» (pics)

ακρόαση άρθρου

Επίθεση Κατρίνη στην κυβέρνηση από τα Χανιά: «Συνειδητή η απαξίωση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση» (pics)

 Για συνειδητή απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης στο περιθώριο της επίσκεψης του σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο κ. Κατρίνης είχε συνάντηση με την διοίκηση και εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους οποίους συζήτησε για τα σοβαρά ζητήματα υποστελέχωσης, που οδηγούν ακόμη και σε λουκέτο ολόκληρες κλινικές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε διαδοχικά τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, ενώ είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο και με παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς. Το βράδυ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

«Η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και η αναγέννηση του δημοσίου συστήματος υγείας για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Αντίθετα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανές ότι δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην ιδιωτικοποίηση και στην απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Χανίων ο κ. Μιχάλης Κατρίνης αναγνώρισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί και να θεραπεύσει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης και του προσωπικού. «Γι’ αυτό εξάλλου έχει προγραμματιστεί αύριο στα Χανιά συλλαλητήριο ακριβώς για να θυμίσει και να τονίσει στο υπουργείο Υγείας, στην κυβέρνηση αλλά και στο Χανιώτη πρωθυπουργό, ότι εδώ οι πολίτες απαιτούν ένα αξιοπρεπές, ποιοτικό και αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, ότι οι Χανιώτες θέλουν τα νοσοκομεία αλλά και τα Κέντρα Υγείας να είναι το σημείο αναφοράς και να μπορούν εκεί να απευθύνονται», πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης.

Κατρίνης στα Χανιά

Στη διάρκεια της συνάντηση του με την διοίκηση και υγειονομικούς ο κ.  Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι προμετωπίδα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ είναι η υγεία και στόχος του ένα δημόσιο σύστημα υγείας με αναβαθμισμένη την πρωτοβάθμια φροντίδα. Επεσήμανε δε πως δεν υπάρχει μια σοβαρή πολιτική κινήτρων για να στελεχώσουν γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία.

«Πρέπει να έχουμε μισθολογικά, βαθμολογικά, φορολογικά κίνητρα για το ιατρικό προσωπικό, να έρθει στα νοσοκομεία της επαρχίας ,να μείνει έστω για μια πενταετία ή δεκαετία να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αυτό λοιπόν σημαίνει αυξημένες αποδοχές, αυξημένα κίνητρα και βεβαίως στήριξη και από την τοπική κοινωνία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά και στο υψηλό κόστος ζωής στα Χανιά και σε άλλες πόλεις της χώρας που δρα ανασταλτικά στις προσπάθειες στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων.

Κατρίνης στα Χανιά

Η διεκδίκηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το νοσοκομείο Χανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο του συλλαλητηρίου που οργανώνουν σήμερα στις έξι το απόγευμα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του νοσηλευτικού Ιδρύματος και στο οποίο έχουν δηλώσει μαζικά συμμετοχή φορείς και σωματεία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button