Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, 15 Φεβρουαρίου η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας των ΤΟΜΥ Πατρών, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «ΦΛΟΓΑ» και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» προχώρησαν στην οργάνωση δράσης ενημέρωσης των πολιτών σε κεντρικό σημείο της πόλης της Πάτρας.

Στο σημείο της δράσης βρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στη δράση, τονίζοντας ότι η 6η ΥΠΕ πάντα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες με τις δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε από τα γραφεία μας και βρισκόμαστε έξω, δίπλα στην κοινωνία με θέματα που απασχολούν πολύ σοβαρά τους πολίτες. Το έχω πει πολλές φορές, ότι είναι καθήκον μας να πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες ώστε να προλαβαίνουμε δυσάρεστες καταστάσεις, να βοηθάμε αλλά και να γινόμαστε κοινωνοί των προβλημάτων τους δίνοντας άμεσα λύσεις κατά το δυνατόν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.

Σε ότι αφορά τη σημερινή δράση που έγινε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της πόλης, επαγγελματίες υγείας (κοιν/κοί λειτουργοί και επισκέπτριες υγείας) των ΤΟΜΥ Πατρών της 6ης ΥΠΕ, ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τα ζητήματα του παιδικού καρκίνου όπως η πρόληψη και η στήριξη του πάσχοντος παιδιού και της οικογένειάς του.

Συνεργάτες σε αυτή την πρωτοβουλία στάθηκαν το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και οι εθελοντές του οι οποίοι συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση. Επίσης, θερμοί υποστηρικτές και οι εθελοντές του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες «ΦΛΟΓΑ».

Κατά τη διάρκεια της δράσης, εκπαιδευμένοι επαγγελματίες υγείας των ΤΟΜΥ από τα στελέχη του ΚΕΔΜΟΠ, έκαναν λήψη δείγματος (σάλιου) από πολίτες που θέλησαν να συμμετέχουν στη διαδικασία για τη δωρεά μυελού των οστών. Μεταξύ άλλων, βρέθηκε στο σημείο της δράσης και ο παιδίατρος του ΤΟΜΥ Ζαρουχλεϊκων Σωτήρης Χασάπης, έμπειρος στη διαχείριση παιδο-ογκολογικών περιστατικών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button