Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Χωρίς συμμετοχή κόσμου η παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα της τηλεθέρμανσης στην πλατεία Κοζάνης- Τα αιτήματα που διεκδικούν Συνδικάτα και Σωματεία – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα θέματα της τηλεθέρμανσης προχώρησαν  σωματεία και συνδικάτα της πόλης, το πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης.

Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μετά από την σύσκεψη της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου στο εργατικό κέντρο,  έξω από το Δημαρχείο της πόλης, χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή κόσμου.

Τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικούν:

Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – διπλασιασμός των επιδομάτων θέρμανσης
Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια
Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες.
Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης
Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ – κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση αντιπροσώπων και μελών των σωματείων με τον Δήμαρχο Κοζάνης στο γραφείο του, όμως λόγω αλειμμένων υποχρεώσεων τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκος Φλώρος, ο οποίος ανέφερε πως θα μεταφέρει και θα ενημερώσει τον Δήμαρχο για αυτή την συνάντηση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία και φορείς της περιοχής όπως τα Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης, ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παράρτημα Κοζάνης, Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης μέλος της ΟΓΕ, Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας,  Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας.

Επιπρόσθετα το Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης απευθύνει κάλεσμα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button