ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στη Σούδα: Επιφυλακή λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων – Αναμένεται να συνδράμει ελικόπτερο (vid, pics)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σούδα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Τσαπάκο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σούδα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Τσαπάκο. Ωστόσο η επαγρύπνηση και η επιφυλακή είναι στο ζενίθ για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που φυσικά παραμένουν στο σημείο, ενώ αναμένεται να αφιχθεί και συνδρομή από αέρος και συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο τύπου Agusta. 

Nωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μεγάλος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Σούδας Χανίων, κοντά στον Ναύσταθμο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μικρή έκταση, ωστόσο οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή – υπολογίζεται ότι οι ριπές φτάνουν ως και τα 10 μποφόρ – αλλά και οι πυκνοί καπνοί δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν σπεύσει επιτόπου, ενώ η κατάσταση ακόμα και τώρα που η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.  

Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός του 112 για εκκένωση κτηρίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το έργο των πυροσβεστών έχει κληθεί να συνδράμει από αέρος και ένα ελικόπτερο Agusta που αναμένεται να φτάσει από τη Νάξο.  

Ειδικότερα το μήνυμα από το 112 που στάλθηκε στους κατοίκους της περιοχής αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν εξαρχής 4 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά έσπευσαν και άλλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την επέκταση της φωτιάς, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι εκκενώθηκε άμεσα και ο οικισμός του Ναυστάθμου αλλά και το σχολείο όπου φοιτούν τα παιδιά των στρατιωτικών. 

 Για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω στις 10 το πρωί επιχειρούσαν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Φωτιά

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, έχει λάβει μέτρα ώστε να μην κινδυνέψουν άνθρωποι που βρίσκονται σε κτήρια κοντά στον Ναύσταθμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλείσουν κλείσει όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Σούδα, με τα οχήματα από την εθνική οδό να εκτρέπονται προς Μαλάξα. 

Μετά την εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Ναυστάθμου, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με κάθε ασφάλεια στον χώρο του λιμανιού, όπου ανέμεναν λεωφορεία για να τα παραλάβουν και να τα μεταφέρουν στις οικίες τους.  

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button