ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω ΕΦΚΑ (vid)

Για το σοβαρό κοινωνικό θέμα μίλησε την Παρασκευή στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “KΡHTH TV” ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης

“Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκάφτης” για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες στην Κρήτη και για εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα, καθώς δεν υπήρξε κάποια νομοθετική ρύθμιση της τελευταίας έστω στιγμής, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να χάσουν την πρόσβαση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ιδιωτικές δομές Υγείας λόγω χρεών τους προς τον ΕΦΚΑ! 
Για το σοβαρό κοινωνικό θέμα μίλησε την Παρασκευή στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “KΡHTH TV” ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης. 
Όπως ανέφερε, από την 1η Μαρτίου χάνουν τη δυνατότητα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ιδιωτικές κλινικές ή γιατρούς όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν οφειλές σε ασφαλιστικές εισφορές. 
Μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό, της τάξης των 70% των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περίθαλψη αποκλειστικά σε δημόσιες δομές Υγείας. 
Η εξέλιξη, όπως διευκρίνισε ο κ. Λεκάκης, αφορά μονάχα τους ίδιους, καθώς έχει υπάρξει ειδική μέριμνα εξαίρεσης από το καθεστώς αυτό για τα ανήλικα τέκνα τους. 
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως τόσες χιλιάδες ελεύθερων επαγγελματιών δεν αδιαφορούν για την αποπληρωμή των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ, αλλά δεν έχουν πρακτικά την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν. Για τον λόγο είναι μονόδρομος, όπως τόνισε, μια απόφαση για “κούρεμα” των οφειλών… 
Δείτο το βίντεο από την εκπομπή: 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button