ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Εικόνες σοκ από τη διάσωση των μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Ζητούν μέτρα στήριξης οι λιμενικοί (vid)

ακρόαση άρθρου

Εικόνες σοκ από τη διάσωση των μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Ζητούν μέτρα στήριξης οι λιμενικοί (vid)

Τη λήψη μέτρων με αφορμή τις συνεχιζόμενες ροές μεταναστών που έχουν μετατρέψει τη νότια Κήτη σε πύλη εισόδου ζητά η Ένωση Λιμενικών Κρήτης η οποία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου λόγω της υποστελέχωσης των λιμενικών σταθμών νότια του νησιού

Υπό αντίξοες συνθήκες και με τον κίνδυνο να παραμονεύει ανά πάσα στιγμή, μετανάστες ξεκινούν το ταξίδι της ελπίδας, πριν αυτό… ναυαγήσει στα νότια παράλια του νησιού.

Εβδομήντα δύο μετανάστες στριμωγμένοι σαν σαρδέλες σε μικρή ξύλινη βάρκα με αρκετούς να στοιβάζονται ακόμη και στα σκοτεινά αμπάρια, σε αυτό το… ταξίδι ζωής το οποίο…μετατρέπεται σε κόλαση ενώ ακόμη και τα λεπτά κυλούν… εφιαλτικά.

Πρόκειται για φωτογραφίες από τη διάσωση των 72 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η φρεγάτα Κανάρης συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντοπίζοντας την ακυβέρνητη λέμβο.

metanastes_kanaris

Εικόνες που φωτογραφίζουν την απόγνωση, το αδιέξοδο και δραματικές πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος.

Τη λήψη μέτρων με αφορμή τις συνεχιζόμενες ροές μεταναστών που έχουν μετατρέψει τη νότια Κήτη σε πύλη εισόδου ζητά η Ένωση Λιμενικών Κρήτης η οποία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου λόγω της υποστελέχωσης των λιμενικών σταθμών νότια του νησιού.

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν λιμενικοί καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αλλεπάλληλα καραβάνια προσφύγων, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης.

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα στη Λότζια, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενώ ζητούμενο όλων είναι η θωράκιση της Κρήτης και η καλύτερος συντονισμός όλων για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το λιμενικό φυλάκιο Γαύδου είναι κλειστό ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Χώρας Σφακίων δεν διαθέτει καν πλωτό μέσο, όπως επισημαίνει η Ένωση Λιμενικών Κρήτης, η οποία περιγράφει τις αδυναμίες και στα πλωτά επιχειρησιακά μέσα με μονά πληρώματα, καλώντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button