Κεντρική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Ειδικά Σχολεία: Νέα διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ την Τετάρτη (VIDEO)

 

Αντιπροσωπεία δύο ατόμων αποτελούμενη από την Εριφύλη Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικό στο 2ο ΕΕΕΚ Πυλαίας- Χορτιάτη και έναν μαθητή ΑμεΑ, έγινε δεκτή στο ΥΜΑΘ προκειμένου να συζητήσουν για το κλείσιμο τριών Ειδικών Σχολείων του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, από τον διευθυντή του γραφείου και τη νομική σύμβουλο του Υφυπουργού.

 

 

«Αυτό το οποίο ζητήσαμε και είναι άμεσο αίτημά μας και βγάζουμε πραγματικά κραυγή αγωνίας είναι να παραταθεί η παραμονή της λειτουργίας του σχολείου μας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, δηλαδή τον Ιούνιο. Ζητούμε να δοθούν κάποια εχέγγυα, να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο σχολείο έτσι ώστε να είναι ασφαλές. Είναι τραγική η συνθήκη να διαμοιραστούν τα παιδιά διότι αυτό θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε έξι σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τριών σχολείων της πρωτοβάθμιας. Εκτός αυτού κάποιοι γονείς δε θα μπορουν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί τα σχολεία είναι ακατάλληλα επομένως η επιλογή του διαμοιρασμού δεν πρέπει να υπάρχει, πρέπει να φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων.

 

Το δεύτερο που ζητήσαμε είναι να γίνουν ενδιάμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί μια κατάλληλη λύση, μεταστέγασης σε ένα ασφαλές κτήριο όλο αυτό το διάστημα, ώστε με τη νέα χρονιά να ξεκινήσουμε σε ένα ασφαλές κτήριο.

 

Ο διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού μας διαβεβαίωσε οτι θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς για να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις και πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να πείσουν τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη αλλά και να δουν και άλλες εναλλακτικές μεταστέγασης. Ωστόσο, εμείς σε μια εβδομάδα έχουμε το τελεσίγραφο ότι φεύγουμε από το σχολείο και το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν γνωρίζει κανένας μας που θα πάει. Πρέπει άμεσα να έχουμε απαντήσεις».

 

Την Τετάρτη γονείς και εκπαιδευτικοί των Ειδικών σχολείων Πυλαίας -Χορτιάτη καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 μ.μ. έξω από το ΥΜΑΘ.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ’ όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια “ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα… “

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button