Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Είναι παραπληροφόρηση, δεν έχουμε στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία»

Η Γαλλία διέψευσε επισήμως την εικαζόμενη ανάπτυξη των πρώτων 100 στρατιωτικών της Λεγεώνας των Ξένων στην ουκρανική πόλη Σλόβιανσκ. Είναι κάτι που είχε αναφέρει η Asia Times η οποία τον Stephen Bryen, πρώην βοηθό του αναπληρωτή αρχηγού του Πενταγώνου, ο οποίος είπε ότι περίπου εκατό στρατιώτες της Λεγεώνας Ξένων που σταθμεύουν στο Sloviansk στάλθηκαν για να βοηθήσουν την 54η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας.

«Οι εκστρατείες παραπληροφόρησης σχετικά με την υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία συνεχίζονται αμείωτα, ορίστε η απόδειξη. Όχι, η Γαλλία δεν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία», ανέφερε σχετική ανάρτηση που έκανε το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter (X).

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διαρρήξει τις αμυντικές γραμμές και το Κίεβο υποβάλει το σχετικό αίτημα. Ο Μακρόν είπε ότι η αποτροπή της νίκης της Ρωσίας στον πόλεμο είναι στρατηγικός στόχος ασφάλειας και ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη ευρωπαϊκών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία υπό ορισμένες εξελίξεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button