ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Είναι βαριά σωματική βλάβη να μαζεύεις μαρούλια και να ταΐζεις τα ζώα; (βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Στο εδώλιο μαζί με άλλους επτά συνεργάτες του οδηγείται ο Πατέρας Αντώνιος της “Κιβωτού”, με τον ίδιο να διώκεται ως ηθικός αυτουργός, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση των τροφίμων.

Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι περιστατικά που συνέβησαν στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στο Διμήνι Βόλου. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης στη σημερινή εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR αποκάλυψε ότι μεγάλο μέρος των κατηγοριών έχει να κάνει με τις εθελοντικές ασχολίες που έκαναν οι τρόφιμοι της Κιβωτού, όπως να τσαπίζουν τον κήπο, να φυτεύουν μαρούλια και να ταίζουν τα ζώα που υπήρχαν στο αγρόκτημα του Διμηνίου. Σε άλλη περίπτωση πρώην εργαζόμενοι διώκονται διότι απέκλεισαν ως τιμωρία κάποιο παιδί σε δώματιο εντός της δομής, χωρίς να έχει για ένα χρονικό διάστημα επαφή με άλλα άτομα πέρα από τους φροντιστές του και το κοινό γεύμα και δείπνο που προσφερόταν.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας Αντώνιος για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τις κατηγορίες για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση τροφίμων της Κιβωτού. Οι επτά πρώην συνεργάτες του Αντώνιου, κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός σε πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων ηλικίας 19 και 15 ετών.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button