ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δυόμιση χρόνια παλεύουν να λάβουν την επικουρική σύνταξη αλλά δεν βρίσκουν απάντηση!

Παρά τις πάρα πολλές προσπάθειες, την τελευταία διετία για την απονομή επικουρικής σύνταξης, δεν έχει βρεθεί άκρη – Οι καταγγελίες για το ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού

Άπειρες κλήσεις, άπειρες προσπάθειες, έχουν βάλει λιτούς και δεμένους αλλά ακόμη άκρη δεν έχει βρεθεί…

Οικογένεια καταγγέλλει, μέσω του neakriti.gr, παντελής αδιαφορία των υπηρεσιών, για την έκδοση επικουρικής σύνταξης στην ηλικιωμένη μητέρα, προσπαθώντας να βρει λύση, για τα αποδοθούν τα χρήματα που έχει τόσο ανάγκη, όμως διαρκώς βρίσκει… πόρτα, από το ΕΦΚΑ της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει κάποιος που να τους εξυπηρετήσει στο αίτημα της απονομής της σύνταξης, θέλοντας να μάθουν επιτέλους, το πότε θα λάβουν το ποσό. 

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, η οποία πριν από δύο χρόνια έχασε τον άνδρα της, με την κόρη της, η οποία είναι έγκυος και τον σύζυγο της να τρέχουν τις διαδικασίες για την απονομή της επικουρικής σύνταξης, με τα χρήματα να δίνουν μεγάλη ανάσα στις υποχρεώσεις τους…

Δύο χρόνια και κάτι προσπαθειών, έχουν καταλήξει στο κενό, κατηγορώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για πλήρης αδιαφορία, προσπαθώντας να βρουν μια λύση για τα χρήματα, δεχόμενοι μάλιστα πολλές φορές την δυσαρέσκεια των υπαλλήλων, που τους συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο.

Μοναδικός… σύμμαχος το τηλεφωνικό κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου τους αντιμετωπίζουν με ευγένεια, προσπαθώντας να βρουν λύση στο πρόβλημα τους, ωστόσο όσο το θέμα περνάει από τα χέρια των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών, δεν διαφαίνεται… φως στον ορίζοντα.

Η ηλικιωμένη στα μέσα του 2022, παρέλαβε την σύνταξη του θανόντα, έκανε αίτηση λίγο αργότερα για την απονομή της επικουρικής σύνταξης, που ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί. Μάλιστα, έχει γιο ο οποίος έχει μεγάλο βαθμό αναπηρίας, περίμεναν πως η έκδοση θα είχε επισπευσθεί, όμως δεν φαίνεται… λευκός καπνός, με την οικογένεια να έχει φτάσει στα όρια της!

Οι ίδιοι δεν το βάζουν κάτω, προσπαθώντας να βρουν επιτέλους μια λύση, καταγγέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για πλήρης αδιαφορία και δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο τουςαλλά είναι αποφασισμένοι να λάβουν τα χρήματα, που έχουν τόσο ανάγκη.

Μάλιστα, όπως και οι ίδιοι μεταφέρουν, σε γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι καταγγελίες για τις εν λόγω υπηρεσίες πέφτουν… βροχή, με αρκετούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα… 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button